Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Ispaniškas vynas

2005-02-25
Опубликовать вашу статью

Kitoje upės pusėje esančioje Rioje Altoje gaminamas griežtos struktūros ir ilgaamžis vynas („Crianza“, „Reserva“, „Gran Reserva“). Tik išspaustas vynas brandinamas mažose statinėse.

Rioje regione vyno daryba buvo itin sėkminga ir tai tapo pavyzdžiu kitiems šalies regionams. 1980 metais Navara regionas savo vynuogynus ėmė keisti: kai kurios rūšies vynuogės buvo uždraustos auginti, o platinamos ir skatinamos – pirmarūšės tempranillo vynuogės.

Sparčiai vystosi Dueno aukštupyje esantis regionas, kuriame vasarą karšta, o žiemą šalta. „Vega Sicilia“ vyno rūsyje gaminamas gilias tradicijas puoselėjantis puikus vynas.

Ruedą garsina dar keletas baltojo vyno rūšių: Toro vynas – stiprus, kupinas ispaniško temperamento ir aistros.

Galisija – drėgnas, jūrinis kraštas, kuriame vyną siūloma ragauti su žuvimi ir jūros gėrybėmis.

Madridiečiai garsėja baltuoju vynu iš Mancha slėnio, kur paskutiniu metu ispanai daugiau dėmesio skiria vyno kokybei, o ne kiekybei.

Tokie regionai kaip Katalonija, Andalūzija, Malaga turi savitą specifinio skonio ir kvapo.

Meniu.lt informacija