Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Pakylėti arčiau debesų

2012-06-21
Опубликовать вашу статью
Viešbučio „Crowne Plaza“ panoraminis restoranas „Horizontas“ kiekvienam sezonui paruošia vis kitas meniu naujienas, kuriomis praskaidrina pastovių klientų skonio jutiklius bei kviečia dar nesilankiusius išbandyti virtuvės šefės, auksinio peilio savininkės Rasos Kibildytės, išmonę.

„Kas pusmetį pilnai pakeičiamas meniu, paliekant tik kelis užkandžius bei populiariausius patiekalus. Vasarą „Horizonte“ rasite lengvesnius patiekalus, žiemą – sotesnius“, – teigia virtuvės šefė.

Šiam sezonui virtuvė siūlo itin išieškotus derinius ir netikėtus sprendimus lėkštėse.

Maloniam vakarui pradėti labiausiai tiks sūdytos lašišos tartaras duete su rūkyto uoto filė. Prie pagrindinių skonių subtiliai priderinti kapariai kartu su šviežių salotų puokštele, pagardinta padažu bei saulėje džiovintais pomidorais. Paskutinis štrichas išpildantis patiekalą – skrudintos duonos riekelės su skirtingų rūšių sviestu, pagardintu žolelėmis ir paprika, čili bei kakava. Jei esate lengvų sriubų gerbėjas paragaukite trintą pankolių sriubą pagardintą skrudinta antiena.

Lengvai vakarienei ar vytintos mėsos šalininkams virtuvės komanda siūlo originalias salotas: lietuviškas sūdytas varškės sūris, lietuviškos vytintos kiaulienos nugarinės griežinėliai, salotų asorti su vyšniniais pomidoriukais, gaivų ansamblį pabaigiant šviežiomis braškėmis. Viską kulminuoja medaus ir figų padažas. Tikriems gurmanams virtuvės meistrė siūlo keptas triušių kepenėles kartu su karamelizuotomis obuolių ir persikų skiltelėmis bei spanguolių padažu.

Nesąmoningai kalbant apie „Horizonto“ meniu naujienas, į galvą lenda įvairios asociacijos su menu: „paskutinis štrichas“, „duetas“, „ansamblis“, „kulminacija“. Ne veltui, nes restorane kiekvienas patiekalas – kūrinys. „Visos receptūros – autorinės. Mėgstu užsiimti kūryba, ieškoti ir atrasti ypatingas receptūras, kurių nebūtų niekur kitur. Prieš įvedant naujienas į meniu, dažniausiai užsidarau restorane ir kuriu. Visą savo įkvėpimą „išlieju“ lėkštėse“, – pasakoja restorano šefė.

Po lengvos uvertiūros išbandykite lašišos kepsnį, marinuotą žolelių, alyvuogių aliejaus ir prieskonių marinate. Kepsnys kepamas ant grilio, patiekiamas su karštomis špinatų, morkų ir cukinijų salotomis, ryžių perliukais ir keptais vynuoginiais pomidorais. Skonių derinį išpildo citrininis sviesto padažas. Mėsos mėgėjai privalo paragauti švelnaus skonio vištienos krūtinėlės kepsnį su ant griliaus keptomis daržovėmis, kuriam išskirtinumo suteikia karamelizuotų graikinių riešutų padažas.

„Horizontas“ žymus savo desertais. Šio sezono naujiena „Creme Brulee“ pagardintas aviečių įdaru.

Ir nors „Horizonto“ virtuvė nuolat atsižvelgia į restoranų tendencijas, čia svarbiausias –  valgytojas. Todėl restorano virtuvė nesistengia vaikytis madų ir kurti parodinių patiekalų. Kaip juokauja virtuvės šefė, „kuriame valgomus patiekalus“.