Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Orkaitėje keptų burokėlių sriuba

2018-09-04
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (4 porcijos)
4 vnt. vid. dydžio burokėliai
2 vnt. česnako skiltelės
4 vnt. vid. dydžio bulvės, supjaustytos kubeliais
1 vnt morka, smulkiai supjaustyta
2 g. sultinio kubelis
500 ml vandens
1/2 st. augalinės kilmės grietinėlės (naudojau avižų)
1 valg. š. citrinos sulčių
1/3 a.š. himalajų druskos
1/3 a.š. juodųjų pipirų

GAMINIMAS (50 MIN)
Burokėlius nuplauti, perpjauti per pusę. Į kepimo skardą sudėti burokėlius, nenuluptas česnako skilteles. Burokėlius kepti orkaitėje apie 50 min., česnakus 10 min. 200 laipsnių temp. Atvėsinti burokėlius, česnako skilteles. Nulupti burokėlių ir česnako odelę. Burokėlius supjaustyti. Puode užkaisti vandenį, ištirpinti sultinio kubelį, suberti bulves, morką. Virti ant lėtos temp. 15 min.  Suberti burokėlius, česnakus. Viską sutrinti maisto trintuvu iki vientisos masės. Jei sriuba per tiršta - įpilkite vandens. Įberti druskos, pipirų, supilti grietinėlę. Palaikyti uždengtą puodą apie 10 min.

Recepto autorius: http://vegimuki.com