Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Miško gėrybių meniu Radisson Blu Astorija viešbutyje

2013-09-27
Опубликовать вашу статью


Vienas labiausiai intriguojančių patiekalų, siūlomų naująjame meniu, yra „Pasivaikščiojimas miške“ . Į patiekalo sudėtį įeina „Valgoma žemė“, voveraitės, baravykai, briedžiukai, sraigės ir žalumynai.

Ingredientas „Valgoma žemė“ skamba kiek ekstravagantiškai, tačiau labai intriguoja ir verčia paragauti.

Vyriausiasis virtuvės šefas Gediminas Andriuškevičius, atskleidė „Valgomos žemės“ receptą ir papasakojo apie šią „Pasivaikščiojimo miške“ idėją.

„Valgomos žemės” idėja pirmiausia buvo atrasta viename prestižiškiausių pasaulio restoranų, kurio viena pagrindinių taisyklių yra naudoti šviežias gėrybes, atitinkamai pagal metų laiką ir su jomis improvizuoti.

Įdomiausia yra tai, jog „Valgoma žemė” gali būti pagaminta iš įvairiausių produktų. Tiesiog svarbu, jog tai vizualiai atrodytų lyg žemė, o žemė, kaip žinia, yra vienas iš dalykų, kurio nesame pratę matyti ant valgomojo stalo. Tai ir sukuria intrigą.

Gediminas Andriuškevičius su Brasserie de Verres en Vers komanda sukūrė  rafinuotą nepamirštamo skonio „Valgomos žemės” receptą , pritaikydami ingredientus labiausiai derančius prie miško gėrybių.

 Restorano Brasserie de Verres en Vers „Pasivaikščiojimo miške” receptas:

„Valgomai žemei” pagaminti reikalingi produktai:
    2 valgomieji šaukštai tamsiųjų razinų
    ¼ dubenėlio sumaišytų riešutų ( Graikiškų, anakardžio, lazdyno, migdolų)
    ¼ dubenėlio kepintų žemės riešutų
    1 arbatinio šaukštelio dūmo skonio aliejaus
    2 riekelės juodos duonos
    ½ dubenėlio ruginių duonos traškučių pvz. Finn crisp
    20 g džiovintų baravykų miltų
    20 g džiovintų keptų svogūnų
    2 valgomieji šaukštai juodųjų alyvuogių pastos
    Moliūgų sėklų aliejus (pasirinktinai)

 Gamybos eiga:
Riešutus, razinas ir juodąją duona kepame krosnyje ant skardos apie130C temperatūroje 1 val. ir atvėsiname. Galima pasmulkinti peiliu ar grūstuvu. Po to visus sausus produktus supilame į elektrinį smulkintuvą arba kavamalę ir sutriname palaipsniui sudėdami likusius ingredientus. Paskaniname druska, pipirais ir cukrumi pagal skonį.

Ant valgomos žemės sudedame savo sultyse apvirtus baravykus, voveraites, briedžiukus, kazlėkus ar kitus turimus grybus ir česnakų svieste troškintas vynuogines sraiges kiautuose. Papuošiame įvairiomis žolelėmis.

Valgiaraštis>>