Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Migdolinis kokosinis tortas

2018-12-07
Поделитесь своим рецептом

Šventėmis ir migdolais, kvepiantis "Raffaello" tortas.

INGREDIENTAI 

Migdoliniam biskvitui:
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
100 g cukraus
50 g maltų migdolų
63 g miltų
1/2 a.š. migdolų ekstrakto

Kremui:
100 g baltojo šokolado
1,5 v.š. kokosų pieno
125 g maskarponės
250 g plakamosios grietinėlės (36 proc.)
15 g cukraus pudros
20 g kokoso drožlių
1/2 a.š. kokoso ekstrakto (neturėjau, tai nedėjau)

Torto formavimui:
100 g kokoso pieno
kokoso drožlių

GAMINIMAS (45 MIN)

Biskvitui:
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos. Ir pradėkite plakti. Po truputį berkite cukrų, kol išplaksite baltymus iki standžių putų.
2. Į trynių masę įpilkite migdolų ekstrakto, išmaišykite. Sudėkite trynius ir baltymų masę ir atsargiai išmaišykite. Ten pat dėkite maltus migdolus ir paprastus miltus. Atsargiai permaišyktie tešlą.
3. Pilkite į 18 cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min. Išėmę atvėsinkite.

Kremui:
1. Baltąjį šokoladą sudėkite į dubenelį. Ten pat įpilkite kokosų pieną. Dėkite dubenį ant puodo su vandeniu. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šokoladas ištirps. Nuimkite nuo puodo ir atidėkite.
2. Maskarponę sudėkite į dubenį ir išplakite. Po truputį į maskarponę dėkite baltojo šokolado ir kokosų pieno mišinį. Gerai išplakite.
3. Kitame inde išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir įmaišykite ją į maskarponės ir baltojo šokolado masę. Įpilkite kokoso ekstraktą ir sudėkite kokoso drožles. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą, kad kremas truputį sutvirtėtų.

Torto konstravimas:
1. Biskvitą perpjaukite į tris dalis. Dėkite vieną ant lėkštės ir sulaistykite kokoso pienu. Tepkite trečdalį kremo. Dėkite antrąjį biskvitą. Vėl jį sulaistykite kokoso pienu ir vėl tepkite dar vieną trečdalį kremo. Galiausiai dėkite trečiąjį biskvitą, sulaistykite kokoso pienu ir aptepkite likusiu kremu.
2. Puoškite pagal savo fantaziją.

Recepto autorius: Virtuvė žaliems