Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Makaronai su špinatų ir kokosų padažu

2019-09-02
Поделитесь своим рецептом

Šiandien pietums – viso grūdo makaronai su špinatų ir kokoso padažu. Skanūs! Gražūs! Su špinatais, kokoso grietinėle ir cukinija. Kai norisi įvairovės jūsų kasdieniame meniu.

INGREDIENTAI
Viso grūdo spagečių (2 porcijos)
200g špinatų
150ml kokoso pieno (grietinėlės)
½ arbt. š. raudonėlio
½ arbt. š. čiobrelio
½ arbt. š. rozmarino
2 arbt. š. Provanso žolelių mišinio
1/3 muskato riešuto
1 arbt. š. kukurūzo krakmolo
Druskos
1 vnt. nedidelės cukinijos
200g. žalių šaldytų žirnelių
1 valg. š. kokoso aliejaus
Alyvuogių aliejaus

 

GAMINIMAS
1. Paruošiame makaronus pagal instrukciją. Apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir paliekame padėję į šalį.
2. Nuplauname daržoves. Supjaustome cukiniją vidutiniais gabaliukais. Šaldytus žirnelius atitirpiname arba porą min. paverdame vandenyje, kol jie gražiai pažaliuos.
3. Orkaitę įkaitiname iki 200°C. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Alyvuogių aliejų sumaišome su Provanso žolelėmis. Cukinijos gabaliukus gerai apvoliojame aliejuje. Dedame ant skardos ir kepame 20-30 min.
4. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų. Dedame špinatus. Pora minučių troškiname. Dedame raudonėlį, čiobrelius ir rozmariną. Pilame kokoso pieną. Tarkuotą muskato riešutą. Truputėlį druskos. Dar porą min. troškiname.
5. Špinatus su kokoso pienu perpilame į blenderį. Sumalame iki padažo konsistencijos. Pilame atgal į keptuvę. Įkaitiname. Dedame 1 arbt. š. kukurūzų krakmolo ir nuolatos maišome, kol padažas sutirštės.
6. Sujungiame makaronus su padažu. Dedame cukinijas. Papuošiame žolelėmis. Pabarstome juodaisiais pipirais ir moliūgo sėklomis.

Skanaus! Makaronai su špinatų ir kokoso padažu paruošti!

 

@Kas Tas Avokadas