Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kokių pusryčių pageidauja viešbučių svečiai? (I dalis)

2008-10-31
Опубликовать вашу статью

Šiandien pasaulis atrodo toks mažas, jog regis viskas ranka pasiekiama – išsirinkai maršrutą, nusipirkai kelionės bilietus ir pirmyn. Na, dar lieka viešbutis, žinoma, tiems, kurie mėgsta patogumus, o ne, sakykim, nusnausti kokioje nors palapinėje ar parke ant suolelio.

Viešbučių maitinimo būdai
Daugelis viešbučių siūlo vienokį ar kitokį maitinimą. Įprastai viešbutyje yra viena maitinimo sistema, tačiau pastaruoju metu daugėja viešbučių, kurie vykdo dvi ar daugiau maitinimo sistemų, t. y. galite papusryčiauti ir pavakarieniauti. Maistas viešbučio svečiams patiekiamas tik nustatytomis valandomis, tačiau daugeliu atveju už papildomą kainą ir pavėlavus galima pasistiprinti. Viešbučiuose populiariausi yra du maitinimo tipai – tai a la carte ir švediškas stalas.

A la carte – viešbučio maitinimo tipas, kai patiekalai pasirenkami iš pateikto valgiaraščio, o restorane aptarnauja padavėjai. A la carte išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „iš kortelės“.

Švediškas stalas – aptarnavimo būdas, kai viešbučio svečiai patys pasirenka patiekalus bei gėrimus, kokių pageidauja. Švediškas stalas paprastai statomas salės viduryje arba iš krašto, kad visi galėtų nekliudomi ir laisvai prieiti prie jo bei įsidėti patiekalus. Švediško stalo etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo, tačiau reikėtų įsidėti tiek, kiek suvalgai. Priklausomai tai pusryčių, vakarienės, o gal vakarėliui padengtas stalas – patiekalų įvairovė laviruoja nuo duonos ar bandelių, siūlomi įvairūs džemai, sūriai, gėrimai, karšti patiekalai, kava, arbata, omletas, daržovės ir kita.

Kai kurių šalių viešbučiuose egzistuoja dar vienas maitinimo tipas – tai angliški pusryčiai. Kas yra angliški pusryčiai? Tai gali būti skrudinta duona, paruošti kiaušiniai (kepti, virti, omletas), keptos dešrelės ar skrudinta šoninė, pakepinti grilyje pomidorai, vanduo ar sultys, kava ar arbata su pienu. 

Parengta pagal Hotels.com
Jolanta Kahveci
Nuotraukos: bymyreckoning.com; dreamstour.ru; lacardabela.com
Meniu.lt informacija