Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Karamelinis obuolių pyragas su graikiniais rešutais

2018-12-13
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI

90 g grikių miltų
60 g nerafinuoto rudojo cukraus (galite keisti kokosų žiedų, Muscovado, Farino cukrumis) + 1 + 1/2 š. cukraus pyrago padengimui
1 kupino a. š. cinamono
3/4 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 kupinų šaukštų maltų linų sėmenų
saujos smulkintų graikinių riešutų
1 didelio obuolio
40 g kokosų aliejaus (kupinas valgomasis šaukštas netirpinto aliejaus)
300 ml vandens arba mėgstamo augalinio pieno
1 a. š. burbono vanilės ekstrakto

GAMINIMAS (70 min.)

1. Įjunkite kaisti orkaitę iki 175 laipsnių (kaitinimas viršus + apačia (be vėjelio funkcijos)).
2. Linų sėmenis sumaišykite su 300 ml vandens arba mėgstamo augalinio pieno ir palikite brinkti.
3. Sumaišykite sausus produktus: grikių miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską.
4. Sumaišykite brinkintus linų sėmenis, tirpintą kokosų aliejų, burbono vanilę.
5. Sumaišykite skystus ir sausus produktus.
6. Nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite obuolį.
7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (naudojau 14,5 cm. skersmens formą). Sluoksniuokite obuolius ir tešlą pakaitomis. Viršų padenkite likusiomis obuolių skiltelėmis.
8. Pyragą kepkite 15-20 min., išemę iš orkaitės pabarstykite cukrumi ir smulkintais graikiniais riešutais, grąžinkite atgal į orkaitę.
9. Kepkite tol, kol įsmeigus, medinis iešmelis liks sausas, viršuje esantys obuoliai suminkštės ir švelniai paruduos, o cukrus išsilydys (kepiau apie 45-50 min.).

SoulFood