Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kaip pramogauti ir švęsti žiemą?

2011-02-14
Опубликовать вашу статью

Jeigu ruošiatės aktyviam savaitgaliui ar planuojate šventę visai nebūtina rinktis įprastus scenarijus. Jei Jūsų „požiūrio ribos“ plačios, pasinaudoję šiomis idėjomis, galite netradiciškai atšvęsti ir saulėtą žiemos savaitgalį ir bet kokią šventę.

Ugnis ir sniegas, pramoga ir pamoka

Kad būtų paprasčiau „netradicijos“ keliu galima eiti po truputį. Ar patikėtumėt, kad galima suderinti tradicinius šventės atributus su išskirtiniais vakarėlio elementais paverčiančiais jį įsimintinu? Galima. Siūlome sujungti skanaus maisto ragavimą ir jo gaminimą su profesionaliu virėju „pašonėje“, bendravimą su draugais – su komandinėmis rungtimis kulinariniame čempionate. Įspūdžius, kuriuos Jūs su draugais išsinešite su savimi, galima suderinti su naujais įgūdžiais ir patirtimi įgyta pasilinksminimo metu. Net šventę lauke galima suderinti su minusine temperatūra ir sniego pusnimis žiemos metu, jei vienas pagrindinių šventės „ingridientų“ – ugnis.

Scenarijus kartu labai paprastas ir originalus sprendimas, nereikalaujantis didelių pasirengimų, jei nuspręsite viską organizuoti patys. Tuo pačiu „lankstus“ jei dėl organizavimo nuspręsite kreiptis į šios srities meistrus, barbekiu kepėjus.

Yra du galimi grilio vakarėlio variantai. Nebijantiems aktyvaus veiksmo, geriausias pasirinkimas – mini grilio čempionatai. Jų metu, priklausomai nuo žmonių kiekio,  dalyviai padalinami į komandas, kurios gali būti nuo 1 iki 10 žmonių. Kiekviena komanda gauna po profesionalų virėją, kuris padeda sugalvoti patiekalų idėjas, receptus ir galų gale, juos pagaminti bei apipavidalinti. Paruošti patiekalai keliauja komisijai, kurią sudaro kitų komandų atstovai, arba nešališka žiuri. Taisyklių galima susigalvoti įvairiausių, priklausomai nuo kompanijos: maisto patiekalai gali būti teminiai, galite rinktis vieną, pagrindinį ingredientą, kuris būtų visų patiekalų sudedamoji dalis. Čempionato nugalėtojų nominacijos gali taip pat gali būti įvairios, nuo originaliausio pateikimo iki komandos dvasios įvertinimo. Jei norite įvesti kūrybinių šou elementų – kiekvienai komandai galite duoti užduoti – originaliai pristatyti pagamintus patiekalus. Jei norite tik mėgautis ant gyvos ugnies kepamo maisto kvapu, visą darbą už jus (t.y. maisto gamybą) gali atlikti barbekiu meistrai. Jei pageidaujate, barbekiu kepėjai gali vakaro svečius pamokyti: maisto marinavimo, kepimo/rūkymo/virimo ant gyvos ugnies subtilybių, sveiko gaminimo ant ugnies, gėrimų gamybos, prieskonių naudojimo ir t.t.

Vien sniego ir ugnies derinys garantuoja išskirtinę pramogą. Jei vis dėl to pasirodys per žvarbu, virėjai parinks tokį maisto ir gėrimų meniu, kad netruktų šilumos „iš vidaus“. Šventės vieta gali būti bet kur lauke, kur nepavojinga kūrenti ugnį. Tad išsirinkite vietą, pagal savo poreikius ir skonį, o jei neturite tam laiko, prašykite tų, kurie turi didesnę patirtį panašių renginių organizavime.

Svarbiausia – nenusistatykite sau griežtų ribų, nei dėl šventės vietos, nei dėl žmonių kiekio, nei dėl patiekalų idėjų. Gaminimo ant gyvos ugnies specialistai „Barbekiu meisteriai“ savo rengtų švenčių „portfelyje“ turi netgi grilio vakarėlį loftuose. Vienu metu gamybos ant ugnies meistrai gali paruošti 1200 karštų patiekalų porcijų, su grilio garvežiu išrūkyti netgi kiaušinius, didžiuliame grilyje visai kompanijai iškepti ar beveik 2 metrų ilgio grilyje, kartu su vakarėlio dalyviais, iškepti ilgiausią Jūsų matytą picą. 

Šventė ant parketo

Be maisto, dar vienas svarbus elementas, be kurio neapsieina nei viena, tikrai linksma, šventė – šokiai. Ar kompanija didelė ar maža, ar tikslas atsipalaiduoti su kompanija po darbo savaitės ar atšvęsti konkrečią progą – šokiai visada išjudina ir sukuria gerąnuotaiką. Smagiausia, jog išmokti šokti (na bent jau pagrindinius žingsnelius) gali kiekvienas, o šokių pamokos gali tapti išskirtinio vakarėlio dalimi. Receptas geram šokių vakarėlio scenarijui:

Jei bijote, kad draugus bus sunku „išjudinti“ iki šokių aikštelės – pasirinkite šokių vakarui visiem priimtiną temą, kurios viena iš dalių taps šokiai. Galite rinktis skirtingus laikmečius, šalis, kultūras, muzikos stilius. Šventės dalyviai, pradėję ruoštis vakarėliui dar prieš jo pradžią, labiau įsijaus į būsimą temą. Pagal išsirinktą temą galite derinti vakaro meniu, numatyti svečiams aprangos kodą, pasirūpinti dekoracijoms. Sukūrus reikiamą atmosferą – pamatysite iki šokių aikštelės nieko jėga tempti nereikės. Šokių pamoka šventės metu skiriasi nuo įprastinės pamokos tuo, kad čia neturi būti jokio susikaustymo ar priežasties kam nors pasijusti nejaukiai. Ypatingai svarbu, kad už šokio mokymą atsakingi profesionalai būtų ne tik savo srities žinovai, tačiau mokėtų betarpiškai bendrauti su žmonėmis, o esant reikalui atlikti ir renginio vedėjo darbą. Šokių mokytojas turi mokėti dirbti su skirtingais žmonėmis, kiekvienam skirti vienodai dėmesio, kad renginio dalyviai įsitrauktų į bendrą veiklą ir maža to, vakaro pabaigoje jau mokėtų bent kelis pasirinkto šokio žingsnelius.

Norėdami atšvęsti ar pasilinksminti kitaip nei įprasta nebūtinai turite samdyti brangius švenčių organizatorius, tiesiog duokite valią savo fantazijai. Jeigu reikia pagalbos organizuojant tradicines ir netradicines šventes, kreipkitės į meniu.lt komandą. Jeigu patys Jums nepadėsime, nukreipsime į Jūsų šventei organizuoti reikalingus profesionalus.

MENIU.LT ir RESTORANŲ VERSLAS informacija
Parengė: Ieva Malaiškaitė
Nuotraukos: inmagine.com

2011 02 14