Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Enčiladų dubenėlis su smulkinta vištiena

2019-04-20
Поделитесь своим рецептом

Kažkada gaminau meksikietiškas enčiladas su smulkinta vištiena ir buvau kiek nusivylusi ilgu gaminimu. Iš pradžių viriau vištienos krūtinėles, tuo pat metu keptuvėje gaminau padažą. Vištieną sutryniau šakute. Tada viską sumaišiau ir dėjau įdarą į tortilijas. Apliejau padažu, apibarsčiau sūriu ir kepiau orkaitėje. O suvalgiau per 5 minutes be jokių daržovių ir didelio džiaugsmo.

Visgi enčiladų įdaras man labai patiko, tad nusprendžiau jo nebesukti i tortilijas, o valgyti vieną su daržovėmis. Šis variantas tikrai pasiteisino. O ir gaminimas gerokai greitesnis.

Nors ingredientų sąrašas gana ilgas, bet didžiąją jo dalį sudaro meksikietiškoje virtuvėje naudojami prieskoniai. Iš pradžių išsiviriau vištienos krūtinėlę. Tada ją šakute sutryniau. Likusį sultinį, kuriame viriau vištieną, pasilikau ir vėliau išsiviriau sriubą. Tiesa, jeigu naudojate ne ekologišką vištieną, rekomenduočiau ją vandenyje trumpai apvirti, išpilti vandenį. Tada įpilti naują ir vėl virti.

Kol kepė vištiena, dariausi naminį enčiladų padažą. Naudojau koncentruotą pomidorų pastą, kuri pardavinėjama mažais kiekiais. Jos rasite kiekvienoje parduotuvėje. Nenorėjau aštraus varianto, tad prieskonių naudojau palyginus nedaug.

INGREDIENTAI

Vištiena

450 g vištienos krūtinėlės
1/4 svogūno
2 česnakų skiltelės
2 laurų lapai (nedėjau)
žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų


Enčiladų padažas

3 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. miltų
2 valg. š. pomidorų pastos
2 st. sultinio (karštame vandenyje ištirpinau 1/4 sultinio kubelio)
žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų
1/2 arbat. š. čili
1/3 arbat. š. česnakų miltelių
1/4 arbat. š. kumino
1/4 arbat. š. raudonėlio
1 arbat. š. baltojo vyno acto ar obuolių sidro acto

Kiti ingredientai

1/2 st. juodųjų pupelių
1/4 st. konservuotų kukurūzų
1 st. salotų lapų
2/3 st. vyšninių pomidorų
1 avokadas

GAMINIMAS

1. Į vid. dydžio puodą sudėti vištienos krūtinėlę. Apibarstyti druska, pipirais. Įdėti dalį svogūno, česnako skilteles, lauro lapus. Užpilti vandeniu porą centimetrų virš krūtinėlių.
2. Užkaisti vandenį iki virimo. Tada sumažinti temp. iki minimumo ir virti apie 15-20 min. (priklausomai nuo krūtinėlės dydžio).
3. Krūtinėles išimti iš puodo ir palaikyti apie 5 min. Tada stambiai sutrinti šakute.
4. Tuo metu pasiruošti padažą: keptuvėje ant vid. temp. įkaitinti aliejų. Suberti miltus. Juos pilnai sumaišyti su aliejumi.
5. Į mažą indelį suberti visus prieskonius, išskyrus pipirus. Prieskonius suberti į keptuvę ir išmaišyti.
6. Įdėti pomidorų pastos. Ją sumaišyti su miltais ir prieskoniais.
7. Supilti sultinį į keptuvę. Maišyti apie porą min. iki vientisos masės.
8. Padažą, dažnai pamaišant, virti ant nedid. temp. apie 5-6 min.
9. Įlašinti acto, pabarstyti pipirais. Jeigu reikia, įberkite daugiau druskos ar kitų prieskonių.
10. Į keptuvę suberti susmulkintą vištieną. Viską išmaišyti.
11. Lėkštėje ar dubenyje patiekti kartu su juodosiomis pupelėmis, kukurūzais, pomidorais ir avokadu.

@Skanauk su Aušra