Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Big Green Egg receptai: VIŠČIUKAS KIAUŠINYJE

2015-11-22
Опубликовать вашу статью


Vištiena valgiaraštyje? Pirkite kokybišką!

Vištieną mėgsta daugelis, bet ne visos vištos vienodos. Jei norite pagaminti gardžios vištienos, svarbu įsigyti natūraliai auginto paukščio mėsos. Tai lems neprilygstamą skonį ir kokybę, o paukštis bus gyvenęs humaniškomis sąlygomis.

Vištiena ir paukštiena – neatsiejama subalansuotos mitybos dalis. Pirmiausia todėl, kad tokia mėsa gausi baltymų, vitaminų ir mineralų. Be to, paukštienoje mažiau sočiųjų riebalų nei kitose mėsose. Be naudos sveikatai, vištiena ir paukštiena yra labai gardi, ypač įsigyta iš patikimo pardavėjo ir paruošta pagal gerą receptą. Visada stenkitės rasti ekologiškos vištienos, nes ji daug kuo pranašesnė už įprastą. Pavyzdžiui, paukščiai užauga palankiomis sąlygomis ir savu tempu. Paprastos vištos, priešingai, beveik nemato natūralios šviesos ir gyvena grupėmis po 18 viename kvadratiniame metre. Dažniausiai mėsai auginamos greitai augančių veislių vištos. Tai palanku augintojams, nes tokius paukščius galima pjauti sulaukusius 6 savaičių. Laimė, vis daugiau vartotojų žino apie kokybės skirtumus ir renkasi ekologišką vištieną.

BGE_2_min

Big Green Egg eksperto vizija

Deja, ekologiškos vištienos išvysi nedažnai. Ji visai kitokia nei siūloma prekybos centro nukainotų prekių lentynose. Šie paukščiai sveiki, jų gyvenimas geras. Jie maitinti sveiku pašaru, neturinčiu GMO ir antibiotikų, ir galėjo laisvai vaikštinėti ūkyje. Yra daug vištų veislių. Skiriamos dedeklės (labiau tinkamos dėti kiaušiniams) ir viščiukai broileriai (auginami mėsai). Aš vis nustembu, kad ekologiška vištiena ne tik skanesnė, bet ir greičiau iškepa! Taigi gaminimo laikai receptuose nurodyti būtent ekologiškai vištienai, o ne – deja, lengviau gaunamai – masiškai auginamų vištų mėsai.

Skanaus!

Ralph de Kok

Višta ant alaus skardinės

Ingredientai:


2 porcijos
1 ekologiška višta
alyvuogių aliejus
1 skardinė alaus kokteilio Radler (pustuštė)
1 žalioji citrina
1 citrina

Prieskonių mišiniui
1 v. š. juodųjų pipirų
1 v. š. druskos
2 kaupini šaukštai maltos paprikos
3 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. maltų gvazdikėlių
1 kaupinas šaukštelis maltų svogūnų
1 kaupinas šaukštelis maltų kuminų
1 kaupinas šaukštelis česnakų granulių
1 kaupinas šaukštelis maltų aitriųjų paprikų

BGE_1_min

Paruošimas

Šiuolaikiška klasika. Šis patiekalas nepaprastai populiarus, bet vis tiek sulaukiu daug klausimų, todėl norėjau vėl pasidalyti savo patirtimi. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudoju alaus kokteilį Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu krūtinėlei, kuri iškepa greičiau už blauzdeles. Šis receptas puikus tuo, kad jums reikės tik pusės skardinės, todėl alų prieš tai būtinai atšaldykite!
 Užkurkite Big Green Egg kepsninę. Įdėkite convEGGtor laikiklį kojelėmis į viršų, uždarykite dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 180 ºC. Tuo tarpu sumaišykite visus prieskonius. Atsargiai atskirkite odelę nuo mėsos. Tai padarysite pakišdami pirštus po odele ir judindami juos į šonus. Dalį prieskonių mišinio ištepkite ant mėsos po odele ir gerai įtrinkite. Dalimi mišinio ištrinkite vištos vidų. Atidžiai ištepkite odelę alyvuogių aliejumi ir ištrinkite ją likusiu prieskonių mišiniu.

BGE_4_min

  • Uždėkite pustuštę Radler skardinę ant specialaus nerūdijančio plieno skardinių laikiklio, o ant viršaus užmaukite vištą. Įdėkite viską į Apvalią skysčių surinkimo talpą ir uždėkite ją ant convEGGtor laikiklio. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite vištą 60–70 min.
  • Naudodami Pit Mitt BBQ pirštinę išimkite talpą iš kepsninės ir prieš patiekdami užtarkuokite ant paukščio žaliosios ir geltonosios citrinų žievelės.

Daugiau RUDENS SEZONO BIG GREEN EGG RECEPTŲ >>

© Big Green Egg Europe 2015, Ralph de Kok, Chicken On The Egg, www.biggreenegg.eu