Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

BBQ labdaros vakarėliai - būdas bendrauti ir...padėti kitiems

2017-08-15
Опубликовать вашу статью

Nuo seno Amerikoje BBQ ir grilinimas – vieni populiariausių maisto gamybos būdų didelių švenčių, miesto festivalių ir kitų renginių metu. Nenuostabu, kad čia kilo ir BBQ labdaros vakarėlių tradicija. Įdomi, originali ir verta kopijavimo idėja, juolab, kad Lietuvoje grill iškylų kultūra perauga į profesionalią, rafinuotą ir madingą BBQ gaminimo būdą ir... bendravimą.

Tokio pobūdžio vakarėliai yra puiki galimybė pritraukti kuo daugiau dalyvių ir lėšų paramai, labdarai, projektams. Gyva muzika, užsiėmimai vaikams, įvairios dirbtuvės ir, žinoma, ant žarijų ar BBQ kepamo maisto kvapai ir skoniai – galimybė nuveikti gerą darbą linksmai ir skaniai.

Kaip viskas vyksta? Pirmiausia ieškoma rėmėjų, sutinkančių aprūpinti produktais ir savo griliais, mainais už reklamą renginio metu ar renginio viešinimo kampanijoje. Tuomet reikalingi savanorišku pagrindu dirbantys BBQ virėjai – kreipkitės į BBQ ir Grill restoranus ir į Lietuvos Barbekiu Kepėjų Asociaciją (LBKA).

Lėšos paramai gali būti renkamos taikant „įėjimo“ mokestį, kad renginio dalyviai galėtų nemokamai ragauti, arba tiesiog mokestį už pasirinktą patiekalą. Galima pardavinėti degustacines lėkštes, kuriose nedideliais kiekiais lankytojai galėtų paragauti keleto patiekalų ir išsirinkti, kurio norėtų užsisakyti visą porciją. Gerai apgalvokite meniu, kad visi renginyje turėtų iš ko pasirinkti, nepamirškite įtraukti vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Naudokite vietinių ūkininkų produkciją mainais į galimybę jiems prekiauti renginio metu, rinkitės tik gausius išteklius turinčias žuvų rūšis. Tai papildoma komunikacijos žinutė viešinant renginį.

Kad renginys būtų interaktyvesnis ir pritrauktų daugiau dalyvių – organizuokite BBQ čempionatą, į kurį galėtų registruotis mėgėjų komandos, o čempionato metu turėtų galimybę gaminti kartu su virtuvės šefu.

Jei renginio mastas didelis, galima pakviesti prekybininkus, kurie, mainais už plotą prekybos vietai, renginio pabaigoje paaukotų dalį uždirbto pelno.

Nereikėtų pamiršti suplanuoti atliekų rūšiavimo klausimo, naudoti biodegraduojančius vienkartinius indus, kviečiant į renginį galima skirti nuolaidas tiems, kurie atsineša savo indus.

„Restoranų verslas“ informacija