Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Bananų kasneliai su datulių karamele

2019-07-30
Поделитесь своим рецептом

Gaminimas visiškai paprastas ir nesudėtingas, bet prireiks šiek tiek kantrybės ir laiko. Ir vietos šaldiklyje. Nepatartina transportuoti, nes tikrai greit pradeda tirpti.

INGREDIENTAI
riešutų sviestas
Žiupsnis druskos
6 šaukštai kakavos
6 šaukštai ištirpinto kokosų aliejaus
1-2 šaukštai agavų sirupo 

GAMINIMAS
1. Bananus supjaustome kelių cm storio gabaliukais, sudedame į dėžutę išklotą kepimo popieriumi (ar ant kito plokščio paviršiaus, kuris tilptų į jūsų kamerą) taip, kad bananų gabaliukai nesiliestų ir dedame į šaldymo kamerą nakčiai.
2. Iš datulių išimame kauliukus, datules užpilame karštu vandeniu ir palaikome apie minutę. Nulupame odelę (nebūtina, bet man labiau patinka be jos) ir rankiniu blenderiu datules sutriname.
3. Į datulių masę įmaišome riešutų sviestą ir druską.
4. Ant kiekvieno banano gabaliuko šaukšteliu ar mentele dosniai tepame datulių masės. Vėl dedame porai valandų į šaldiklį.
5. Kakavą gerai sumaišome su kokosų aliejumi ir sirupu. Kiekvieną banano gabaliuką apliejame šokoladu (darbuojamės greitai, nes bananai visai greit pradeda tirpti), galima pabarstyti kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutais.
6. Vėl dedame į kamerą bent porai valandų. Prieš valgant kelias minutes palaikome kambario temperatūroje

@Follow Your Spoon