Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Aštriausias pipiras pasaulyje išdygo D. Britanijoje (pasaulyje)

2010-04-20
Опубликовать вашу статью

Čili pipirai, išauginti D. Britanijos mieste Grantham, Anglijos Lincolnshire grafystėje, įvardyti pačiais aštriausiais pasaulyje.

Iki šiol Grantham miestas buvo žinomas, kaip buvusios premjerės Margaret Tetčer (Margaret Thatcher) gimtinė. Tačiau, dabar šį miestelį garsins dar vienas svarbus faktas, o tiksliau kompanijos „Fire Foods“, išaugintas produktas - aitriausią pipiras pasaulyje. Varviko (Warvick) universiteto specialistai, išanalizavę jo skonį suskaičiavo net 1 067 286 punktus pagal Skovilio aitrumo skalę ir suteikė „Infinity“ pavadinimą.

Naujai išvestas čili pipiras tai pat gavo čempiono vardą už „nesibaigiantį deginimą“, kurio neįmanoma „užgesinti“ net geriausia priemone – pienu. Pasak 37-nerių brito Woody Woods‘o, užsiimančio šio pipiro auginimu, ryjant naujojo čili gabalėlį atrodo, kad gerklę degina nežmoniška anglis. Beje, šis vyras, kompanijos „Fire Foods“ savininkas yra vienintelis žmogus spėjęs paragauti šio pipiro. Pasak jo, skoninės savybės tokios stiprios, jog jį ragaujant, sudėtinga net kalbėti. Kaip pranešė „The Sun“, be specialios parengties tokio pipiro geriau nevartoti, nes galima labai rimtai nudeginti burnos ertmę.

Naująją čili rūšį W. Woods‘as kartu su žmona išvedė sukryžminę keletą aitriųjų pipirų rūšių. Pora pasakojo, kad Didžiosios Britanijos klimato sąlygomis šios rūšies pipirus išauginti buvo gan sudėtinga. Woodyvadovaujama kompanija tikisi naująjį produktą rinkai pasiūlyti dar šių metų pabaigoje.

„Nuo šiol Grantham bus žinomas, ne tik kaip Margaret Tetčer (M. Thatcher), bet ir paties aštriausio pipiro gimtinė“, - džiugiai komentavo Woods.

Anksčiau aštriausiu pasaulyje pipiru buvo laikomas indiškasis čili Bhut Jolokia, kurio aitrumas neviršija 1 041 427 punktų. Palyginimui, vidutinė įprastinio jelapeno pipiriuko „deginimas“ sudaro vos 5000 punktų, o kajeno – viršyja 50000 punktų.

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: The Sun; telegraph.co.uk
Nuotrauka: telegraph.co.uk
Meniu.lt informacija 

2010 04 20