This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Smidrų ir pomidorų salotos su karšta antiena

2018-06-01
Share your recipe

INGREDIENTAI (4 procijų)
340 g. antienos kulšelių mėsos
3 vnt. česnako skiltelių
250 g./ 2 ryšulėlių smidrų
500 g pakuotė nedidelių kokybiškų pomidorų ant šakelių
2 v.š.alyvuogių aliejaus mėsos kepimui
1/3 a.š. maltų pipirų mišinio ir druskos
5 - 10 g. tarkuoto parmezano

Padažui :
8 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. raudonojo vyno acto
1 v.š. medaus
2 a.š. Dijon garstyčių ( nebūtinai)
1 a.š. raudonėlio
1/2 a.š. šviežiai malto pipirų mišinio
2 vnt  česnako skiltelių

GAMINIMAS (45 MIN)
1.Antienos gabaliukus apibarstykite druska pipirais ir įspauskite kelias skilteles česnako.Palikite pastovėti .
2.Smidrus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gardinkite druska ir pipirų mišiniu.
3.Trumpai apkepkite keptuvėje arba ant griliaus lauke.
4.Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
5.Sumaišome padažui skirtus ingredientus,česnako skilteles įspauskite.
6.Keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus iškepame antienos gabaliukus.Kepame iki gabaliukai gražiai apskrus.Riebalų perteklių sugerkite popieriniu rankšluosčiu.
7.Į lėkštes dėliokite smidrus,pomidorus,karštus antienos gabaliukus ,užpilkite padažu ir pabarstykite parmezanu.

Skanių akimirkų !!!

Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt