This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kaip laikosi restoranai karantino metu? Atraskite vietas dirbančias šiuo laikotarpiu.

2020-11-25
Publish your own article

Tikriausiai nėra buvę rudens, kurio metu tiek daug laiko leistume namuose. Situacija – tikrai ne pati maloniausia, todėl reikia ieškoti būdų, kaip praskaidrinti kasdienybę. Vienas iš jų – skanus maistas. Jeigu mėgstate suktis virtuvėje – būtinai išmėginkite naujų receptų. Na, o jeigu pritingite – restoranų gidas meniu.lt siūlo pasiskaityti apie maitinimo įstaigas, kurios nusprendė karantino metu dirbti: ruošia maistą, kurį galima užsisakyti į namus ir/arba išsinešti.  

 Nors dalis maitinimo įstaigų, įvertinusios situaciją, nusprendė užsidaryti ir laukti karantino pabaigos, kitos – nepabijojo sumažėjusių klientų srautų. Pavyzdžiui, Kaune įsikūrusios kavinės bei veganiškos kepyklėlės „Chaika“ atstovė Silvija džiaugiasi, jog sulaukia nemažai nuolatinių klientų, kurie užsuka nusipirkti kavos ar išsirinkti pyragėlio, kurį galės suvalgyti namuose. Kai kurie žmonės netgi įsigyja išankstinius kuponus, kuriuos planuoja išleisti ateityje. Tokiu būdu demonstruoja savo paramą mėgstamai kavinei. Tiesa, Silvija pripažįsta, jog klientų srautai sumažėję maždaug keturis kartus. Tačiau planų užsidaryti, bent kol kas, tikrai nėra. Kolektyvas stengiasi į situaciją žiūrėti kiek įmanoma labiau optimistiškai ir neprarasti vilties, jog viskas bus gerai.

Optimizmo nepraranda ir restorano „Perino food & wine”, įsikūrusio Anykščiuose, komanda. Vadovė Lina pasakoja, jog pirmasis karantinas verslui buvo sunkesnis bei dabartinis. Žinoma, apyvarta krito, o  darbo laiką teko sutrumpinti, tačiau dienos pietų pardavimai beveik nesumažėjo. „Pietų metu ir toliau sukamės kaip bitelės“ –  pasakoja restorano vadovė. Žmonės noriai užsisako maistą į namus arba išsinešti. Lina džiaugiasi, jog jų restorano valgiaraštis – labai dėkingas: patiekalai – lengvai transportuojami, kelyje nepraranda savo skonio ir tekstūros. Vienintelis dalykas, kurio teko atsisakyti – desertai. Valgiaraštyje liko tik vienas iš jų – bananų karamelinis tortas. Pasak restorano vadovės, jis vienintelis iš visų desertų pervežant nepraranda savo išvaizdos.

Kai kurios maitinimo įstaigos, šiuo sunkiu periodu, nusprendė užsidaryti visai. Tačiau yra ir tokių, kurios priešingai – atsidarė. Spalį Vilniuje, Užupio rajone, duris atvėrė nauja kepyklėlė „Cyrano“. Jos atstovai teigia, jog minties nukelti atidarymą nebuvo. Pasak jų, buvo įdėta daug darbo, ruošiantis įkurti kepyklėlę, todėl verkti ir laukti geresnių laikų – jie nelinkę. Geriau kibti į darbus. Žinoma, prieš oficialų karantino paskelbimą, klientų buvo daugiau. 30-50 proc. apsilankiusių žmonių mėgdavo prisėsti prie staliukų ir pasimėgauti kava, kepiniais ar kitais valgiais. Tačiau tie, kurie mėgdavo įsigytus skanėstus išsinešti – užsuka ir dabar. Nors „Cyrano“ kepyklėlė dar visai nauja, jos komanda jau pastebi tendencijas – kokius kepinius mėgsta įsigyti vilniečiai. Pasak jų, favoritai – kruasanai, pyragėliai. Tiesa, kepyklėlė kasdien gamina ir dienos pietus – tai vis kitokia trinta sriuba ir kišas. Juos, kaip ir kepinius, galima užsisakyti į namus arba išsinešti.

Dienos pietus vilniečiams siūlo ir baras „Alaus Studija“. Vadovas Audrius pripažįsta, jog barams, karantino laikotarpiu išlaikyti, išties sunku. Juk iki šiol didžioji dalis klientų čia ateidavo vakarais. Nors pardavimai kritę ženkliai, dienos metu žmonės vis dar linkę palaikyti savo mėgstamą barą. Dažniausiai užsisako burgerius arba maistą iš dienos pietų valgiaraščio.

Nusibodo naminis maistas ir svarstote ar jūsų mėgstamas restoranas dirba? O galbūt norite paragauti kažką naujo, tik sunku išsirinkti? Meniu.lt rasite virtualų maitinimo įstaigų, dirbančių karantino metu, žemėlapį.

Žemėlapis ČIA