This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Saulėgrąžų branduolių sūris

2018-04-23
Share your recipe

INGREDIENTAI 
250 ml tūrio stiklinė saulėgrąžų branduolių;
2 vnt citrinos;
1 v. š. obuolių acto;
1/2 a. š. Himalajų druskos;
1/2 a. š žiupsnelis asafetidos arba skiltelė česnako;
2 v.š. truputis vandens.

GAMINIMAS (15 MIN + PASIRUOŠIMAS)
Saulėgrąžų branduolius užpilti vandeniu ir palikti mirkti per naktį. Ryte išrinkti/nupilti į viršų iškilusias saulėgrąžų luobeles. Saulėgrąžų branduolius kelis kartus perplauti vandeniu ir kaskart pasklaidyti, kad iškiltų ir likusios luobelės. Nusunktus saulėgrąžų branduolius sudėti į blenderį. Supilti iš citrinų išspaustas sultis, įberti asafetidos, įpilti obuolių acto ir šlakelyje vandens ištirpintos druskos. Jei reikia, įpilti vandens (tiek, kad saulėgrąžų branduoliai būtų vos vos apsemti). Viską trinti, kol nelieka gumuliukų.

Recepto autoriushttp://zaliagentis.lt/