This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: Yalla

2018-01-29
Publish your own article

Ieškodami įdomios ir kitokios virtuvės  įsiklausėme į gero draugo rekomendaciją. Viskas skambėjo tobulai – tai, ko ir ieškojome – dar neragautos ir šviežios vietos. Tam puikiai tiko naujas libaniečių restoranas Kauno centre, o ir nuomonės apie mėgstamas vietas su rekomenduojančiuoju nebuvo išsiskyrusios. Lyg šiol. Bet apie viską nuo pradžių.

Laisvės alėjoje, buvusioje rankinių parduotuvėje jau kurį laiką vykstantys statybos darbai akino – gandas sklido, jog žada atsidaryti modernus specifinės virtuvės restoranas. Įžengus į naują tik lapkričio pradžioje duris atvėrusią erdvę mus pasitinka - neoninė prieblanda, minimalistinio dizaino foteliai, palmės, išskirtinės detalės stilingai išdėliotos baltose lentynose ir pakylomis „padalintas“ restoranas. Visą tai skamba, kiek chaotiškai, bet dėmesingumas detalėms bei vientisumas sudaro modernią ir labai simpatiška tvarką.

Įsitaisius prie staliuko, kuris lyg stebėjimo bokštelis leidžia apžvelgti visą aplinką pradedame dialogą su padavėja. Ji pasakoja, jog restorano žemutiniame aukšte galima mėgautis kaljano dūmais. Šį malonumą atidėję kitam kartui, dairomės į meniu. Padavėja informuoja, kad restoranas buvo uždarytas netrukus po atidarymo – meniu buvo sukurtas ilgesnis tačiau jį teko sutrumpinti. Pasak merginos,  patiekalų pasirinkimas tapo mažesnis, bet lengviau išpildomas. Gaila, jog tai nepasiteisino, nes kai kurių norimų patiekalų negavome. Meniu  asortimente pasigedome kiaulienos ir žuvies patiekalų. Dėl pirmojo – viskas suprantama – dėl religinių įsitikinimų libaniečiai šios mėsos nevalgo. Kodėl nepopuliari žuvis – neišsiaiškinome, to nežinojo ir mus aptarnaujanti padavėja.

Pirmasis užkandis - Hummus (4,50 eur) – avinžirnių tyrė su marinuotais agurkais, pomidorais ir Pitos duona. Pirmoji nuostaba, deja nemaloni - Hummus beskonis – trūksta visko – pradedant nuo elementarių prieskonių – druskos ir pipirų, baigiant ingredientų intensyvumu. Jaučiamas tik sezamų sėklų skonis. Pitos duona skani, minkšta, šviežia, bet tai patiekalo neišgelbėja. Vienintelis dalykas, kuris skatino pabaigti šį užkandį buvo alkis.

Antrasis užkandis - Kafta Debes (3,90 eur) – jautienos kukuliukai, patiekiami su granatų padažu. Iš viso patiekalo – įspūdį paliko tik lėkštė, bet ne jos turinys. Beprotiškai riebus patiekalas, kuriam taipogi trūksta pagrindinių, kiekvienai šeimininkei žinomų prieskonių. 9 kukuliai plūduriavo riebalų ir granatų sulčių padaže. Dažnai restorane užsakant aštrų patiekalą padavėjai užklausia ar labai aštriai mėgstate. Šiame restorane rekomenduotinas klausimas : ar mėgstate labai riebiai? Visgi sunku įsivaizduoti žmogų, kurį toks riebalų kiekis sužavėtų.

Karštasis patiekalas - Kafta burger didelė porcija (7,50 eur) – du maltos jautienos paplotėliai su hummus garnyru, oriental salotomis (romainė salota, vyšniniai pomidorai, paprika, agurkas, raudonasis kopūstas, svogūnų laiškai, petražolės, kuskusas) bei harissa padažu (čili pipirų, kmynų, kumino, kalendros sėklų, česnako bei alyvuogių aliejaus tyrė). Mėsa paruošta taip pat kaip ir užkandyje Kafte Debes, džiugina tai, kad yra neriebi, deja šį kartą ji perkepta bei išdžiuvus. Nuliūdina ir tai, kad šio patiekalo pateikimas ne sexy – lėkštė nešvari, matomi riebaluoti pirštų antspaudai.

Antras karštasis patiekalas - Tawouk chicken skewers didelė porcija (6,40 eur) – du grilyje keptos vištienos iešmeliai, su fri bulvytėmis, fatoush salotomis (salotų lapai, pomidoras, agurkas, svogūnų laiškai, mėta, ridikėliai, petražolės ir traški Pitos duona)  bei harissa padažu. Vištiena marinuota graikiškame jogurte, gardintame citrinos sultimis, česnaku, čiobreliu, paprika bei pomidorų pasta. Mėsa tikrai gerai įsisavinusi visus marinato ingredientus, minkšta, skani. Šis patiekalas taip skiriasi nuo prieš tai ragautų, jog atrodo, jog esi kitame restorane arba pasikeitė gaminančiųjų pamaina.

Smagiau rašyti gražius įspūdžius ir nesinori dėl vieno nenusisekusio patiekalo rašyti blogus atsiliepimus. Bet iš bandytų „skanėstų“ tik vienas iš tiesų buvo valgomas. Šį kartą nesinorėjo nei deserto, nei gėrimų pakartojimui – labiausiai norėjosi išeiti. Liūdime ne dėl sugadintos vakarienės, o dėl pažinties su libaniečių virtuve. Tikime, kad ji yra spalvingesnė ir daug labiau maloninanti gomurį. Mes ją tikrai išbandysime, bet kitur.

P.S. Labiausiai stebina, tai, kad tikrai investuota į restorano interjerą, indus bei kitas detales. Gaila, kad pamiršta investuoti į patiekalus. Tai lyg labai gražus žaidimų kambarys, kuriame nėra žaislų.

Sąskaita :

Hummus (4,50 eur) +  Kafta Debes (3,90 eur)  +  Kafta burger ( 7,50 eur) + tawouk chicken skewers ( 6,40 eur) + du bokalai alaus (5,30 eur)  = 27,60 eur.

Kainos „nesikandžioja“, bet kokybės irgi nėra. Todėl sakytume, jog tai bereikalingai išleisti pinigai.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 5/5. Moderni, jauki, graži aplinka.

Aptarnavimas : 5/5. Dėmesinga, maloni padavėja.

Maistas :  1/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 3,6/5.

Dreams and Beans