This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „White rice“

2019-02-13
Publish your own article

Praėjusių metų pabaigoje sostinės širdyje – Gedimino prospekte – duris pravėrė Vietnamo virtuvės restoranas „White rice“. Anksčiau čia buvo įkurtas augalinės kilmės restoranas „Alive“, tačiau nuo šiol pro šią vietą praeinantys ir mįslingai žvilgčiojantys yra kviečiami paragauti pačių unikaliausių Vietnamo skonio perlų.

Restorane apsilankome sekmadienio popietę, tačiau labai nustembame – esame vieninteliai klientai itin dideliame ir erdviame restorane. Maloniai prie durų pasitikęs padavėjas leidžia išsirinkti labiausiai patikusią vietą ir iškart paduoda valgiaraštį.

Valgiaraštis nėra didelis – čia galima rasti įvairių salotų, užkandžių, sriubų ir karštųjų patiekalų. Kol nerimastingai vartome jo puslapius pirmyn ir atgal, prie mūsų prieina angliškai kalbanti vietnamietė. Moteris pataiso susirangiusį kilimą ir tuo pačiu pasisiūlo padėti išsirinkti. Suprantame, kad ji – viena savininkių. Pasikliaujame moters patarimais ir užsisakome suktinukus su krevetėmis, „Pho“ sriubą su makaronais ir jautiena bei ananasą, įdarytą ryžiais ir jūros gėrybėmis.

Kol laukiame savo maisto, apsidairome po patalpą – čia gausu įvairių statulėlių ir paveikslėlių, tačiau visa tai atrodo gan pigiai. Nors patalpoje yra dideli ir platūs langai, šviesu vos prie kelių stalelių, o visa didžioji salės dalis skendi nejaukioje prieblandoje.

Net nespėjus mirktelėti pirmieji ant stalo atkeliauja suktinukai su krevetėmis – jie patiekiami su saldžiarūgščiu padažu. Padavėjas lepteli, kad jų ruošti nereikia, turi į valias prigamintų, todėl viskas vyksta taip greitai. Pats suktinukas – labai skanus. Krevetės didelės ir jų daug, ryžių lapas gerai išmirkęs ir lengvai kramtomas. Tiesa, kiek nuvilia padažas – šis kiek per skystas ir jame trūksta sodraus skonio – aštrumo, aitrumo, saldumo.

Kiek vėliau ant mūsų stalo atkeliauja „Pho“ – tradicinė vietnamietiška sriuba, kurios pagrindą sudaro sultinys, ryžių makaronai, jautiena ir prieskoniai. Gerai, kad dar prieš užsisakydami sužinojome, kad ši porcija – tikrai ne vienam. Nuo tokio kiekio pavalgytų ir trys asmenys. Sultinys kiek saldokas ir skaidrus, jautiena minkšta ir tirpstanti burnoje, tačiau jos – labai mažai. Prieskoniai žaidžia labai švelniomis natomis, tad jų skonį prisimenu net prabėgus kelioms dienoms. Dėl „Pho“ čia verta sugrįžti.

Paskutinysis ant mūsų stalo – ananasas, įdarytas ryžiais ir jūros gėrybėmis. Žaismingai atrodantis patiekalas tikrai patiks šeimoms su mažaisiais. Tiesa, vaizdas pranoksta skonį – vos paragaujame ryžių, burnoje pajuntame aliejaus perteklių. Žadėtųjų jūros gėrybių čia tikrai labai nedaug, taip pat trūksta intensyvesnio skonio.

Restoranas „White rice“ – vieta, kur galite mėgautis skania ir egzotiška kelione po Vietnamo skonio perlus.

Sąskaita: suktinukai su krevetėmis (7 EUR), „Pho“ su jautiena (8 EUR), įdarytas ananasas (8,60 EUR)

Aptarnavimas: 5/5 Komunikabilūs padavėjai, linkę patarti ir padėti išsirinkti. Malonus ir draugiškas bendravimas, leidžiantis pasijusti tarsi namuose.

Interjeras: 3/5 Daug įvairių detalių, kurios nedera tarpusavyje – įvairūs paveikslėliai, daugybė statulėlių, ant žemės sukrautos aukos dievams.

Maistas: 4/5 Suktinukai lengvi, puikiai tinkantys užkandžiui, tačiau kiek per skystas padažas. „Pho“ sriuba labai skoninga, tiršta, dėl jos verta sugrįžti. Įdarytas ananasas sužavi savo išvaizda, bet ne skoniu – ryžiuose per daug aliejaus, trūksta jūros gėrybių.

Bendras vertinimas: 4/5

Elena Jančiukaitė @meniu.lt