This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Šilelis”

2019-05-06
Publish your own article

Palangoje įsikūrusį gastropub „Šilelis” su draugais atradome dar praėjusią vasarą ir čia su malonumu užsukdavome šiltais jos vakarais. Patiko atmosferą šildanti, paprasta ir atsipalaidavusi šio gastropub publika, ne mažiau mielas ir mandagus aptarnaujantis personalas bei neįmantrus, namų jaukumą primenantis maistas. Tačiau tai, ką „Šilelyje” atradome čia užsukę vieną pavasario sekmadienio popietę mus ir pradžiugino, ir nuliūdino.

Keliaudama pietauti į „Šilelį” džiaugiausi. Neabejojau, jog skrandį pamalonins tikrai gardūs ir, tikriausiai, ne itin dietiški patiekalai. Tačiau juk sekmadienis ir yra sukurtas tokiems gardiems ir šiek tiek nuodėmingiems valgiams, tiesa?

Atvykę į „Šilelį” saulėtą sekmadienio popietę ir vėl susidūrėme su kiekvieną savaitgalį čia pasikartojančia situacija - šio gastropub salėje visi staliukai buvo užimti. Vis dėlto, praėjus keletai minučių, užėmėme atsilaisvinusį stalelį prie lango. Nenuostabu, jog patirdamas tokį žmonių antplūdį “Šilelis” nebus ideali vieta privatumo ir ramybės mėgėjams. Šis gastro baras savo nedidele erdve, interjero detalėmis, skirtingų tekstūrų ir formų baldais labiau primena gerą alaus barą nei tradicinį, ramybę ir moderniąją gastronomiją puoselėjantį restoraną.

Kalbant apie „Šilelio” interjerą - jį pavadinčiau jaukiu ir šiuolaikišku. Šio gastropub erdvė visai nedidelė, tačiau jauki ir labai tinkama visko perpildytam pajūrio kurortui. Labiausiai akį traukia ir šypseną veide kelia nostalgiški mažyčiai televizoriai „Šilelis”, dailiai išdėlioti ant sienos.

Net neabejoju, jog peržiūrėję čia siūlomo maisto meniu, liksite maloniai nustebinti - brangiausias „Šilelio” patiekalas - jautienos išpjova su žaliųjų pipirų padažu ir bulvių skiltelėmis su trumų aliejumi kainuoja 14,50eur. Tačiau akis džiugina ne tik skaičiai, bet ir čia esančių patiekalų įvairovė. Net jei iš pažiūros tai alaus baras, čia rasite ne tik picų bei sumuštinių, bet ir vištienos, žuvies, jautienos patiekalų, salotų, sriubos. Be viso to, sekmadieniais „Šilelyje” ruošiamas specialus patiekalas - „Sunday roast”. Perskaičiusi jo sudedamąsias dalis (jautiena, Jorkšyro pudingas,„Gravy” padažas, keptos daržovės), nedvejojau, jog sekmadieniui toks maistas bus idealus. Taip pat neatsispyrėme čia kepamai naminei „Serrano” kumpio picai.

Belaukdami pagrindinių patiekalų nusprendėme užkąsti sūrio ir mėsos rutuliukais iš užkandžių skilties. Beje, ji taip pat pasižymi įvairove -  „Panzerotti” su dviem sūriais ir  „chorizo”, traškūs svogūnų žiedai, duonos traškučiai, mėsos ir sūrio rinkiniai, vištienos sparneliai, alyvuogės bei užtepėlės yra dalis to, ką galėsite užsisakyti lengvam startui.

Ant stalo atkeliavęs mūsų pasirinktas užkandis patiko stilingu pateikimu, tačiau nepradžiugino skoniu - mėsos rutuliukai buvo kieti ir sausi. Čia negelbėjo ir šalia patiektas garstyčių pagardas. Sūrio spurgos man taip pat nepasirodė ypatingo skonio. Norėjosi tąsesnės ir minkštesnės jų tekstūros.

Pagrindinių patiekalų, kaip ir užkandžių, teko palaukti ganėtinai ilgai, tačiau tuo aš nė kiek nesistebiu - „Šilelyje” atsilaisvinęs stalelis savaitgaliais užimamas akimirksniu.

Pagaliau ant stalo atkeliavusi „Serrano” kumpio pica atrodė ir gražiai, ir gardžiai. Tačiau to paties negalėčiau pasakyti apie estetinį „Sunday roast” vaizdą lėkštėje - gremėzdiškai sukrauti jautienos kepsneliai, Jorkšyro pudingas, bulvės ir brokoliai priminė buitišką Velykų stalą pas močiutę kaime. Tiesa, šio sekmadienio pietų paveikslo neišsigandau - viltingai tikėjausi, jog maisto skonis bus kur kas geresnis nei išvaizda.

Apsižvalgiusi aplink supratau, jog pica „Šilelyje” išties populiarus pasirinkimas, tad nekantravau paragauti ir išsiaiškinti, kuo ji tokia ypatinga. Labai greitai radau atsakymą į savo pačios klausimą - picos pagrindas buvo išties lengvas ir labai maloniai apskrudęs. Kumpis, sūris, pomidorų padažas ir gražgarstės viską sujungė į vieną harmoningą skonių visumą. Nenuostabu, kodėl „Šilelyje” pica tokia populiari, - pamaniau.

Kiek kitokios emocijos apėmė paragavus jautienos kepsnelių. Akimirksniu supratau, jog tai anaiptol nebuvo geriausias sekmadienio pietų pasirinkimas. Nei patiekalo vaizdas, nei skonis manęs nesužavėjo. Jautienos mėsa buvo kieta ir sprangi, daržovės - beskonės. Bendros padėties negelbėjo nei „Gravy” padažas, nei Jorkšyro pudingas, nors pastarasis buvo paruoštas neblogai. Tokiais sekmadienio pietumis likau nusivylusi. Manau, jog ruošiant tokį patiekalą vos kartą per savaitę, jį pagaminti reikėtų nepriekaištingai. Šiuo atveju jautienos pasirodymą vertinu prasčiau nei vidutiniškai.

Tad saulėtus sekmadienio pietus „Šilelyje” gelbėjo tik gerai paruoštas kokteilis, gardi pica bei maloniai nuteikianti šio gastro baro atmosfera. Tačiau galbūt kartais geram vakarui neįpareigojančiame gastro bare užtenka būtent tiek?


Sąskaita: sūrio ir mėsos rutuliukai - 6,50€, „Serrano” kumpio pica - 6,70€, „Sunday Roast” - 9,50€, stalo vanduo - nemokamas, „Bundaberg” gaivusis gėrimas su imbieru (330ml.) - 2,80€, kokteilis „Aperol Spritz” - 5,90€. VISO: 31,40€

Aptarnavimas: 5/5 „Šilelio” darbuotojai - mandagus jaunimas. Jų atsipalaidavimas, malonus ir paprastas bendravimas tinka šiai vietai.

Interjeras: 4/5 Šio gastropub erdvė nedidelė ir išties šarminga. Sienas puošiantys nostalgiškieji televizoriai „Šilelis” kuria jauno, originalaus ir eksperimentuoti nebijančio gastro baro įvaizdį. Sėdimos vietos prie lango galėtų būti kiek patogesnės, tačiau apibendrinus, tai jauki vieta maloniam laikui su draugais.

Meniu: 2/5 Išties gardžių kąsnių „Šilelyje” man pritrūko. Meniu ganėtinai originalus ir įvairus, tačiau padirbėti ir išgryninti maisto skonį dar reikėtų. Komplimentus šį kartą galiu skirti tik picai.

Bendras vertinimas: 3.6/5

Greta Gumuliauskyte @meniu.lt