This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Royal SPA Residence”

2018-07-30
Publish your own article

Praėjus produktyviai darbo savaitei dažnas miesto gyventojas išsiilgsta gamtos teikiamos ramybės ir tyro oro. Esu ne išimtis, tad savaitgalį renkuosi praleisti pušyno apsuptoje vaizdingoje Nemuno pakrantėje – Birštone įsikūrusiame keturių žvaigždučių „Royal SPA Residence” komplekse ir šio viešbučio restorane. Kompleksas garsėja puikiomis profesionalų atliekamomis SPA procedūromis, gydomosios vandens terapijos kūrėjo Sebastiano Kneipo sveikatinimo metodais, gamtos apsuptimi ir, žinoma, gurmaniškais potyriais.

Restoranas dalyvavo jau dukart rengtame kulinariniame konkurse ir buvo paskelbtas leidinyje „Birštono kulinarinis žemėlapis“, kurio tikslas miesto svečiams padėti surasti vertus aplankyti restoranus bei pateikti, ką išskirtinio siūlo šio kurortinio miesto restoranai. Konkurse „Royal SPA Residence” kompleksui priklausantis restoranas pasižymėjo savo siūlytu užkandžiu bei desertu.

Įėjus į restorano vidų kurį laiką tenka luktelėti personalo, kadangi nežinome, kurioje vietoje yra mūsų užsakytas stalas. Sulaukę dėmesio esame nukreipiami prie lango. Pro panoraminius langus sklindanti šviesa užpildo visą restorano erdvę.

Restorano meniu pradedamas virtuvės šefės pasiūlymais. Šiuo metu galima rinktis Paccheri makaronus su pesto padažu, graikiškais riešutais, kietuoju sūriu; garuose keptą lašišą su daržovėmis; keptą upėtakį su daržovių blyneliais. Pasiteiravus aptarnaujančio personalo sužinome, kad šie pasiūlymai keičiami atsižvelgiant į sezoną bei to meto geriausią derlių. Tačiau interneto plotmėje randu informaciją apie kas savaitę, ne pusmetį, atnaujinamus šefės pasiūlymus. Toliau meniu pateikiami šaltieji užkandžiai, jų rinkiniai, 8 salotų variantai, kelios sriubos, karštieji užkandžiai, miltiniai patiekalai, patiekalai mažiesiems, karštieji patiekalai. Meniu papildytas sveikuoliams skirtais patiekalais, tarp kurių tokie kaip burokėlių carpaccio, cukinijų makaronai, grikių blyneliai bei sveikuoliški kokteiliai, desertą galima pasirinkti iš 6 variantų. Meniu platus ir įvairiapusiškas – tiek mėsėdžiui, tiek sveikuoliui, žaliavalgiui ar vaikui.

Norimus patiekalus išsirenkame greitai, tačiau tenka ilgokai laukti kol bus prieita priimti užsakymą. Spėju apžvelgti visą erdvę – staliukai nukloti baltomis staltiesėmis, puošti gėlių šakelėmis. Interjere vyrauja ruda ir kreminė spalvos, dėmesį patraukia skirtingi Tiffany stiliaus lubiniai šviestuvai. Pastebiu, kad ant restorano stogo yra terasa, kurioje ant išdėliotų sėdmaišių galima pasisėdėti su draugų kompanija.

Iš plataus meniu išsirenkame Tajų sriubą su jūros gėrybėmis, sriuba papildyta bambukų ūgliais, mažaisiais kukurūzais, kokoso pienu, pagardinta šafranu ir imbieru (€10); karališkųjų krevečių salotas (€12), kurios patiekiamos kartu su gražgarstėmis, įvairiomis salotomis, avokadu ir pomidorais. Iš gausybės karštųjų patiekalų išsirenkame otą su moliūgų sėklų plutele, kuris patiekiamas su daržovių gratinu (€18). Padavėjos klausiame rekomendacijos vynui, ši rekomenduoja meniu nepaskelbto balto itališko Pecorino vynuogių veislės vyno taurę.

Tailandietiška sriuba gausiai papildyta jūros gėrybėmis: viduryje stūkso didelė midija su geldele, greta jos pora lašišos gabalėlių, mažieji kukurūzai, krevetės ir kiti moliuskai. Jaučiu lengvą kokosų pieno saldumą. Nors tailandietiška sriuba turi būti aštri, tačiau galėčiau pasakyti, kad ši net per aštri, pačiame Tailande tokios aštrios nesu valgiusi. Manau kiek padauginta imbiero. Kaip ir dauguma patiekalų šiuo metu, sriuba puošta gaivumo suteikiančiais žirnių daigeliais.

Karališkųjų krevečių salotos atrodo gardžiai – lėkštės viduryje nemažas kuokštelis sultenių, gražgarščių, ridikėlių griežinėlių ir keletas puikiai sunokusių avokadų skiltelių. Šalimais mediniu iešmeliu pervertos keturios nemažos krevetės ir gardus balzamiko acto, žolelių ir alyvuogių aliejaus padažas. Bendrą skonį papildo gruzdintuvėje kepinti vyšniniai pomidoriukai. Salotų porcija didelė, soti ir gaivi.

Oto patiekalas spalvingas – po gausiai moliūgo sėklomis apvoliota oto filė patiekti šparagai, traškios mažosios morkytės ir kukurūzai, šparaginės pupelės, keptos voveraitės ir, žinoma, žirnių daigai. Ant žuvies mediniu iešmeliu pritvirtintas daržovių gratinas. Šis primena mamos gaminamą daržovių suktinuką – cukinijos, morkos, galimai kitos daržovės apvoliojamos ir apkepamos kiaušinyje bei sūryje. Pati žuvis virta garuose, todėl ypatingai minkšta, moliūgų sėklų plutelė suteikia lengvą saldumą ir traškesį, kuris, kaip ir keptos daržovės, puiki atsvara minkštos žuvies konsistencijai.

Birštono miško ošimo apsuptyje įsikūrusio komplekso „Royal SPA Residence“ restoranas kviečia jaukiai praleisti laiką su artimaisiais bei panirti į kulinarinius potyrius. Nors mano lankymosi restorane metu laisvų vietų buvo nemažai, tačiau restoranas rekomenduoja staliuką vakarienei rezervuoti iš anksto. Vis tik restoranas priklauso viešbučiui, kuriame žmonės apsistoja ir ilgesniam laikui, tad atsarga gėdos nedaro.

Skaičiai: Tajų sriuba su jūros gėrybėmis €10 + Karališkųjų krevečių salotos €12 + Otas su moliūgų sėklų plutele ir daržovių gratinu €18 + 2 taurės balto vyno po €7,5 + Stalo vanduo €1,5 = €56,6.

Interjeras: Restoranas įsikūręs Birštono miškų apsuptyje įrengtame komplekse „Royal SPA Residence“. Graži, raminanti gamta padeda atsilaiduot ir mėgautis maistu. Kiek nustebau pastebėjusi, kad vaizdingas, gražus restorano aplinkos aprašymas ne visai atitinka realybę. Internete rašoma, kad pro panoraminius restorano langus atsiveria įstabus sodas, o šalia restorano įsikūręs egzotiškas žiemos sodas. Čia galima grožėtis įvairiais augalais ar akvariume plaukiojančiomis įvairiaspalvėmis žuvytėmis. Realybė tokia, kad pro langus matoma tiesiog žalia pievelė ir pušų miškas, o žiemos sode vos keli vazonuose susodinti augalai. Šiltuoju metų laiku lauko terasa yra didelis pliusas, tačiau ji pasirodė labai paprasta, neatrodo labai jauki. Galbūt reikėtų daugiau detalių, augmenijos ar kitokių baldų. Interjerą vertinu 2/5.

Aptarnavimas: Aptarnavusi padavėja buvo maloni ir profesionali, tačiau teko laukti kol buvome nukreipti vakarienei iš anksto rezervuoto stalo link bei kol užsakymas bus priimtas  – 3/5.

Maistas: Meniu siūlomas platus ir įvairus patiekalų asortimentas. Kuo pasisotinti čia ras ir vegetarai, veganai, žaliavalgystę propaguojantys gyvo maisto šalininkai. Meniu atskirai pateikiami virtuvės šefės pasiūlymai, gausu šaltų bei karštų užkandžių ar jų rinkinių, įvairių salotų, sriubų, miltinių patiekalų, patiekalų mažiesiems, karštųjų patiekalų (otas, midijos, tuno kepsnys, vištienos iešmeliai, antiena, kiaulienos sprandinė, jautienos troškinys ar didkepsnis) bei desertų. Kaip pridera sveikatingumo komplekse įsikūrusiam restoranui, meniu papildytas sveikuoliams skirtu meniu, kuriame galima rasti cukinijų makaronus, grikių blynelius, kitus sveikuoliškus patiekalus bei kokteilius. Patiekalų porcijos didelės, sočios ir maistingos. Nors ragauti patiekalai buvo gardūs, tačiau sriuba buvo per aštri – 4/5.

Bendras įvertinimas 3/5

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt