This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „​Restoranas 4”

2018-11-19
Publish your own article

Palangoje įsikūrusiame restorane „Restoranas 4“ lankiausi jau ne pirmą kartą. Prieš gerus metus sužavėjęs vasaros sezonu Palangai nebūdinga ramybe, „Restoranas 4“ kvieste kvietė sugrįžti ir vėl pažvelgti į tą, vaikystės prisiminimuose išlikusį, ramų Palangos atvaizdą. Prisiminti šiuos Palangos peizažus man ir vėl padėjo jaukus, modernus „Restoranas 4“.

Staliuką dviems ketvirtadienio vakarui rezervavome iš anksto, tačiau atvykus restorano salė buvo visiškai tuščia. Tokia tendencija manęs jau nebestebina - nurimus triukšmingo vasaros sezono šurmuliui, Palanga iš tiesų ištuštėja bei sulėtėja. Net į palanges barbenantys lietaus lašai, atrodo, iš dangaus byra vangiau nei įprasta. Tiesa, to paties pasakyti apie mus aptarnaujantį „Restoranas 4“ padavėją - nepasakyčiau. Įėjus į nedidelę, jaukia šviesa apšviestą restorano salę, jis mus pasitinka gyvu pasisveikinimu ir maloniu kvietimu išsirinkti labiausiai patinkantį staliuką. Nedelsia paminėti ir tą vakarą negaminamų patiekalų (padavėjas išskyrė du - sviestinio moliūgo ir burokėlių užkandį bei citrininę tartaletę). Nors restorano meniu ir taip nėra ilgas, apsispręsti pasidaro dar lengviau.

Pažvelgusį į valgiaraštį pagalvoju, jog „Restoranas 4“ - puikiai tiktų bičiulių susibūrimui. Čia vakarą pradėti galėsite meksikietiškų „tacos“ arba „nachos“ rinkiniu, kuriuos patogu dalintis. Žinoma, individualius poreikius patenkins klasikiniai užkandžiai, tokie, kaip tuno arba jautienos tartaras, vaivorykštinis upėtakis ar, tą vakarą restorano virtuvėje nepasirodęs sviestinio moliūgo ir burokėlių užkandis.

Dviese nusprendžiame pasidalinti restorano svečių jau pamėgtą (pasikliaujame padavėjo žodžiais) tuno tartarą. Čia jis patiekiamas moderniai - sunkioje, akmenimis dekoruotoje lėkštėje. Toks vaizdas, tarytum, grąžino žuvį į jai priklausančius akmenuoto kranto vandenis.

Kalbant apie skonį, „Restorano 4“ paruoštas tunas buvo tikrai gardus. Rausvas ir minkštas - toks, kokį norėtum ragauti užsisakydamas šį patiekalą. Kreminis sluoksnis avokado ir šilta riekelė tamsios minkštos duonos puikiai derėjo tarpusavyje, tačiau šią malonią harmoniją šiek tiek sujaukė pernelyg gausus kiekis citrinos sulčių. Gaivus šlakelis rūgšties šiame patiekale iš tiesų nepamainomas, tačiau valgydama „Restorano 4“ ruoštą tuno tartarą jaučiau, jog šį kartą šlakeliu apsiribota nebuvo. Vis dėlto,pasvėrus pliusus ir minusus, pirmasis patiekalas skoniu ir estetiniu vaizdu mūsų nenuvylė.

Pagrindinių patiekalų „lentynoje“ - itin žiemiški, skrandį malonai sušildantys ir pasotinantys patiekalai. Čia rasite tik rimtus pavadinimus - orzotto su chorizo ir brokoliais, žuvienė (padavėjas mus patikino - itin soti, prilygstanti karštam patiekalui), sviestažuvė, jaučio žandas, jautienos išpjova.

Pasirenkame ganėtinai kontrastingus patiekalus - jaučio žandą ir sviestažuvę. Ant mūsų stalo atkeliauja dailiai lėkštėse išdėlioti žuvies ir jautienos paveikslai, akimirksniu sužadinantys apetitą. Sviestažuvė buvo turtinga skoniu ir puikiai derėjo su kreminiu sviestinio moliūgo padažu. Šalia jos patiekta polenta priminė traškų apkepą ir savo tekstūra papildė švelnios žuvies kompaniją, tačiau šiek tiek nuvylė aiškiai juntamu aliejaus poskoniu.

Jaučio žandas taip ryškiai tekstūromis nežaidė, tačiau puikiai sugrojo skonių natomis. Raudonasis kopūstas, mole, muskatas ir krapų sniegas susijungė į vieną, skrandį maloniai sušildantį, žiemišką skonių derinį.

Labiausiai įsiminusi vakarienės dalis mūsų laukė pabaigoje.

Desertui skanavome abejingų nepaliekantį lazdyno riešutų „cremeux“. Ko gero, tai ir būtų desertas, kurį su mielu noru ragaučiau dar ir dar kartą. Lazdyno riešutų masė buvo glotni, glostanti gomurį, kreminė. Užmigti ant šio lengvo ir sodraus debesies neleido švelniai rūgšti aviečių tyrė. Tokį skanėstą norisi vadinti tobulu žiemos desertu. O visą „Restoranas 4“ vakarienę - sušildančia. Būtent toks jausmas ir aplanko prisiminimais sugrįžus į pasiilgtą, ramią vaikystės Palangą.

Sąskaita: - Tuno tartaras - 10€, jaučio žandas 14€, sviestažuvė 13€, lazdyno riešutų cremeux 6€, taurė raudono vyno (125ml) - 5€, taurė balto vyno (125ml.) du puodeliai espresso - 3€. VISO: 56,50€

Interjeras: 4/5 Nepretenzingas, “ramus”, patiks pasiilgusiems paprastumo.

Aptarnavimas: 5/5 Mus aptarnavęs padavėjas ne tik puikiai atliko savo darbą, buvo mandagus, malonus, bet ir komunikabilus.

Maistas: 4/5 vakarienės metu ragauti patiekalai neleido suabejoti, jog tai - rudens įkvėptas maistas. Sušildanti, soti ir maloni - taip apibūdinčiau šios vakarienės patirtį.

Bendras vertinimas: 4/5

Greta Gumuliauskytė @Meniu.lt