This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Qpolo”

2017-12-21
Publish your own article

Pirmojo planetariumo Lietuvoje patalpose įsikūręs restoranas-kosmosas vos įžengus pasitinka erdvia jaukiai apšviesta sale bei restoranams neįprastos violetinės spalvos sienomis. „Kosmiška” – pagalvoju sau. Nors restoranas pasitinka jaukiai, tačiau aptarnaujantis personalas nepasitinka visai. Tik besiblaškant beveik tuščioje salėje, galiausiai pasirinkus vietą prisėsti bei palaukus penketą minučių, prieina padavėja, nešina restorano meniu. Už durų esančioje atskiroje salėje vyksta privati šventė iš kurios į restorano erdvę nuolat plūsta svečiai, tad viena padavėja nespėja suktis.

Meniu rasite įvairių virtuvių (Azijos, italų, amerikiečių) patiekalų – nuo aštraus Tailandietiško daržovių troškinio iki mėsainių „Galiūnas” ar „Fūristas”. Visko čia daug ir tai yra gerai žmonėms, kurie neįsivaizduoja, ką norės valgyti, nes pasirinkti yra iš ko, tačiau nesuprantu – čia Rytų virtuvės, Italų virtuvės restoranas, o gal tesiog burgerinė? Nesuprasti, kur aš atėjau skatina ir mane supanti aplinka. Prabangūs Chesterfield stiliaus baldai, smulkūs raguoti medžioklės trofėjai, iškabinti ant didžiulių violetines sienas dengiančių veidrodžių, ir šalimais paprastos medinės kėdės, stalai bei senoviški sietynai. O visa šį vaizdą palydi praėjusių metų populariausios POP muzikos stiliaus dainos, kurios ir taip įgrisę iki gyvo kaulo. Rodosi, kad savo laiku restoranas buvo labai prabangus ir mėgstamas žmonių...tačiau sužinau, kad restoranas gyvuoja ne taip jau ilgai – nuo 2013-ųjų metų.

Išsirinkusi, ką norėčiau valgyti, turiu nemažai laiko, kadangi, nors salėje užimtas tik dar vienas stalelis, padavėja stoviniuoja palinkusi už baro. Belaukdama, kol padavėja bent pakels galvą, pastebiu, kad visai man po kojomis pritaškyta vanilinių ledų, o ant prabangaus, to paties Chesterfield stiliaus krėsliuko gausu trupinių, kurių tik prisėdusi nepastebėjau.

Sulaukusi padavėjos dėmesio užsisakau jos rekomenduotą Tom Yum sriubą (tailandietišką jūros gėrybių ir daržovių sriubą su makaronais ir kokosų pienu), azijietiškas karališkųjų krevečių salotas bei pagrindiniam patiekalui amerikietiškai skambantį Jackpot 777 (belgiškame puode troškintos midijos, tigrinės krevetės, morkos, cukinijos, česnakas, porai, patiekiama prancūziškame baltojo vyno ir grietinėlės padaže, su šviežia ciabatta duonele), skoninę latte kavą bei šviežiai spaustas apelsinų-greipfrutų sultis. Išsirinkus patiekalus bei mandagiai palaukus, kol padavėja susiruoš priimti užsakymą, buvau informuota, kad atsiskaityti galima tik grynaisiais – tai sukėlė papildomų nepatogumų, turint omenyje tai, kad apie tai nebuvo informuota iš anksto.

Mano nuostabai, tiek gėrimų, tiek maisto ilgai laukti neteko. Tačiau vietoje užsakytų natūralių apelsinų-greipfrutų sulčių ant staliuko atkeliauja tik apelsinų sultys. Greipfrutų restoranas neturi, o padavėja savo nuožiūra nusprendė, kad tiks apelsinų, tad nepranešusi tokias ir patiekė. Skoninė kava galėjo būti tik vieno skonio – restoranas gali pasiūlyti tik kokosų sirupą, tačiau man tai tinka.

Štai, ant stalo keliauja populiariausias restorano patiekalas – egzotiškoji Tom Yum sriuba. Joje plūduriuoja keptas kalmaro žiedas, matau kyšinčią krevetės uodegą ir midijos geldelę, o pasėmus giliau randu ir raizgalynę makaronų. Kreminės konsistencijos sriuba mane sužavi – skonis švelnus, sriubos daug ir ji soti. Bevalgant kūnas maloniai sušyla, kadangi erdvioje restorano salėje man kiek vėsoka. Dėl sriubos į šią vietą galėčiau sugrįžti.

Azijietiškos karališkųjų krevečių salotos lėkštėje atrodo labai žaismingai – ryškūs salotų lapai viduryje lėkštės, ant jų sutarkuota žalioji cukinija, agurkas ir stikliniai makaronai. Virš visa to, kaip vyšnia ant torto, kelios karališkosios krevetės, o lėkštės kraštelis nuspalvintas padažų taškeliais. Patiekiama su šviežia ciabatta duonele. Salotos švelnaus, lengvo skonio, deja, krevetės kiek perkepintos.

Na, ir vakaro akcentas – Jackpot 777. Prancūziškas baltojo vyno ir grietinėlės padažas puikiai dera kartu su midijomis. Didelę, be galo sočią jūros gėrybių porciją žadėjusi padavėja kiek suklydo. Taip, midijų patiekale daug, tačiau dalinantis su draugais jų greitai nebeliktų, o skrandis toliau reikalautų maisto.

Socialiniuose tinkluose teko matyti daug kokybiškų restorano nuotraukų, kuriose šypsosi visiems pažįstami žinomi Lietuvos žmonės. Aplinka nuotraukose atrodo labai subtili, elegantiška ir skoninga, tačiau tokių nuotraukų sukurtas vaizdas mane nuteikė iš restorano tikėtis daugiau, nei gavau čia apsilankiusi.

Skaičiai: Tom Yum sriuba 4,9 € + Azijietiškos salotos 5,8 € + Jackpot 777 10,50 € + Skoninė Latte 2,8 € + Natūralios apelsinų sultys 2,5 €. Vakarienė atsiėjo 26,50 €.

Interjeras: Tamsoka, erdvi restorano salė ir už privačių durų skambanti privataus vakarėlio muzika, nemaloniai persipinanti su restorane skambančiaja. Kartkartėmis pasijausdavau lyg sėdėčiau prie įėjimo į klubą, ne restorane, kuriame muzika turėtų nuteikti ramiai ir maloniai. Todėl galėčiau sakyti, kad vieta tinkamesnė užsukti pasisėdėti su draugais. Vertinu 2/5.

Aptarnavimas: Personalo pasitikimo nebuvo, reikėjo gan ilgai laukti kol bus priimtas užsakymas, dėl negalimo mokėjimo kortele turėjo perspėti prieš renkantis maistą ar bent kiek anksčiau nei laukus padavėjos ir jai priėmus užsakymą. Taip pat neinformavo apie neturimus produktus ir savo nuožiūra pakoregavo svečio pasirinkimą (vietoj natūralių apelsinų-greipfrutų sulčių neinformavusi patiekė tik apelsinų) – 1/5.

Maistas: Mano nuomone, maistas yra tai, kas pakelia šią vietą kiek aukščiau. Ypatingai sriuba, kurios skonis tikrai geras, o pati porcija didelė. Meniu pasirinkimas platus, išsirinkti turėtų kiekvienas. Vidutinė patiekalų kaina 6 €. Vertinu 3/5.

Bendras įvertinimas: 2/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt