This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Masalaciti”

2018-06-14
Publish your own article

Indija yra stebuklinga šalis daugeliui keliautojų. Jie ieško ramybės, dvasios lobių, gamtos grožybių ir dar daug kitų nesuskaičiuojamų dalykų. Prieš metus Indijoje lankėmės ir mes, kiek skeptiškai žiūrėjome į „nušvitimus“ ar „virusą“ sugrįžti vėl ir vėl. Bet turbūt taip nutinka, kad, visų pirma, gyvenimas pamoko didžiausius skeptikus. Norime ir sugrįžti, rodos ir sielos šviesesnės buvo, o kaip indiška kultūra mus „persekioja“ net ir po kelionės,  galėtume parašyti bent pusę „Šantaramo“ (garsi G.D.Robertso knyga apie gyvenimą Indijoje).

Vienas iš didžiausių sutapimų mus ir atvedė į restoraną paskanauti indiško maisto. Taip jau nutiko, kad gana artimą mūsų draugų ratą papildė nuostabi mergina, įspėjote, ji atvykus iš šurmulingos Indijos sostinės Delio, savo gyvenimą kuria čia. Be kai kurių kultūrinių skirtumų – ji „vakarėja“ labai greitai, tačiau vieno dalyko pasiilgsta nepakeliamai  - jūs ir vėl įspėjote – indiško maisto. Todėl rekomendacija iš jos lūpų skamba kaip nenuginčijamas faktas. Nieko nelaukdami indiško maisto išbandyti ir atsiminimus atgaivinti keliaujame į „Masalaciti“.

Restoranas įsikūręs pačiame Kauno miesto centre. Senamiesčio gatvėje arterijoje – Vilniaus g.30, vidiniame kiemelyje akys iš kart krypsta į įstiklintą terasą, puoštą ryškiais indiškais elementais. „Masalaciti“ interjeras, kaip ir būdinga šiai šaliai, puoštas ryškiomis detalėmis, šventųjų statulomis, įkvepiančiomis frazėmis bei kitais laimę ir džiaugsmą nešančiais akcentais. Popietės metu restoranas apytuštis, todėl įsitaisome jaukiausioje vietoje – galime stebėti visą salę ir nepraleisti to, kas vyksta lauke.

Mus aptarnauja šviesi ir švytinti mergina, jos ramumas įkvepiantis, o ir informacija labai naudinga – tokiame įvairiame meniu pasiklysti nesudėtinga. Salotos , veganiški, vegetariški ar vištienos patiekalai, gardinti įvairiais priedais, o kur dar sriubos, desertai  ir užkandžiai. Išbandyti norime viską, bet savo draugės įspėti, jog porcijos tikrai sočios šiaip ne taip apsisprendžiame.

Pirmasis atkeliauja užkandis - Chana Chaat – aštroki avinžirniai, patiekiami su pomidorais, iceberg salotomis ir agurkais bei pagardinti Tamarind padažu (5,50 eur).  Minkšti avinžirniai, gaivios daržovės, sezamo sėklų gausa šį užkandį paverčia gaiviu ir labai lengvu. Viską jungiantis Tamarind padažas daromas iš tamarindo vaisiaus minkštimo, kurio skonis primena citrinos sultis ir degintą cukrų – palieka mus gerokai nustebusius. Nuostaba dažnai lydėdavo ir Indijoje – tie patys produktai, kuriuos naudojame ir lietuviškoje virtuvėje čia „suskamba“ kitaip –gaiviai, sočiai, bet neriebiai, kaip įprasta pas mus.

Pirmasis karštas patiekalas - Palak Kofta (veganiškas) tai  - daržovių rutuliukai, špinatų padaže su  kokosų pienu  (6,00 eur). Padavėjai pasiūlius šį patiekalą ragaujame su butter naan (sviestine indiška duonele). Šioje Azijos šalyje, kiekvienas regionas turi savo atskiras duonos rūšis, bet naan yra populiari tiek Šiaurėje, tiek ir pietuose.  Daržovių  rutuliukai pagaminti iš bulvių, žirnelių, morkų, svogūnų, sezamo sėklų – minkštučiai ir tirpstantys burnoje, pasakiškai derantys su špinatų ir kokoso pieno padažu. Beragaujant šį patiekalą liežuvis rodos sproginėja nuo įvairovės ir tikrų indiškų prieskonių.

Antrąjį karštą patiekalą -  Butter chicken – vištieną paruoštą kreminiame pomidorų padaže ir pagardintą sviestu (8,00 eur )taip pat skanaujame su indiška duonele, tik šį kartą – česnakine. Skonis ir vėl fantastiškas – minkšta mėsa, daug petražolių, puikiai paruoštas, tinkamos konsistencijos padažas. Apie tai, kad prieskoniai vėl malonina liežuvį – išsiplėsti nesinori – tai neaprašoma, o pajuntama. Dar viena dalis, kuri mums indiškus patiekalus paskanina – tai  valgymas ir mėgavimasis maistu. Priimtina valgyti su rankomis, dažyti į padažą duonelę ir mėgautis nekreipiant dėmesio, kad galbūt mažas lašas užtiško ant suknelės. Ilgai mėgautis maistu galima dar ir dėl to, jog karštų patiekalų temperatūrą palaiko žvakės liepsna.

Mūsų vis nepaleidžianti Indija, po apsilankymo „Masalaciti“ rodos įsikibo dar smarkiau. Restorane daug kartu ištiko „de javu“ – taip puikiai perteikti ne tik patiekalus, bet ir emociją, aplinką, nuotaiką, mūsų nuomone, yra labai didelis darbas. Kartais atrodo, kad su indiškais patiekalais gauni daugiau nei tik turinį savo skrandžiui. Visko gali būti, juk indiški prieskoniai gausiausi ir paslaptingiausi pasaulyje, galbūt jie turi ir laimės pagardų...

Sąskaita :

Chana chaat avinžirniai (5,50 eur) + Palak koft daržovių rutuliukai (6,00 eur)  + butter chicken  (vištiena kreminiame pomidorų padaže) ( 8,00 eur) +butter naan (sviestinė duonelė) (2,50 eur) +garlic naan (česnakinė duonelė) (2,50 eur) + guava sultys (2,50 eur) + papajų sultys (2,50 eur) = 29,50 eur

Sotūs pietūs dviem, už labai patrauklią kainą ir ne kasdieniškais skoniais.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 5/5. Aplinka indiška – kiekviena detalė apgalvota – nuo knygos apie jogą iki serviravimo ar sklindančios muzikos.

Aptarnavimas : 5/5. Ramiai nuteikiantis, jausmas toks, jog gavome ne tik patiekalus, bet ir didelį žiupsnį geros auros.

Maistas :   5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 5/5