This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Diverso”

2018-03-19
Publish your own article

Esame tokie, kurie planuoja iš anksto. Ne tik kasdieninę dienotvarkę, bet ir savo vakarienes. Turbūt girdėjote, jog kartais tu planuoji, o Ponas iš viršaus juokiasi. Taip mums nutiko su restoranu „Diverso“. Į jį bandėme eiti 4 kartus. Ir vis ištikdavo vienokia ar kitokia force major (nepaprastos aplinkybės, kurių negalima paprastai pašalinti).

Park Inn viešbutyje, Kauno centre, Donelaičio gatvėje įsikūręs restoranas „Diverso“ pasitinka mus šiuolaikiška, modernia erdve. Skandinaviško stiliaus interjeras nuspalvintas šiltais rusvais kakavos spalvos atspalviais. Erdvė šviesi, dėka įspūdingų stiklo konstrukcijų. Tradiciškai įsitaisome ten, kur galėtume stebėti didžiąją restorano dalį.

Restorano meniu - kviečiantis ragauti europietiškų virtuvės šedevrų. „Diverso“ didžiuojasi, jog patiekalus gamina Iš visuomet šviežių ir lietuviškų žaliavų. Renkamės atidžiai – norisi išbandyti tai, kas pristato restoraną geriausiai. Chef special (specialus šefo pasiūlymas) – trijų patiekalų rekomendacija, tiesiai iš virtuvės širdies -  skamba viliojančiai. Išbandyti dar pasirenkame moliūgų sriubą bei burgundišką jautieną.

Laukdami savo užsakymo – sulaukiame staigmenos – komplimento iš virtuvės. „Diverso“ vaišina užtepėlėmis – moliūgo, burokėlio, baziliko ir balzamiko. Jas ragauti siūloma su restorane keptomis bandelėmis. Pastarosios sprangokos, tačiau užtepėlės tikrai malonina gomurį.

Pirmoji atkeliauja  sviestinė moliūgų sriuba (5,00 eur) – kreminė sriuba ansamblyje su miško grybų virtinukais, šakniniais salierais, marinuotais moliūgais, trumų putėsiais bei žolelėmis. Sakoma, kad dalį skonio sudaro pateikimas – pritariu – sriuba įpilama mano akivaizdoje, jau gauna gerą įvertinimą, skonį pažadina kvapai ir vaizdai. Paragavus, nuomonė nesikeičia – puiki, nepretenzinga moliūgų sriuba, nereikalaujanti papildomų pagardų.

Nekantraudama laukiu burgundiškai ruoštos jautienos (12,00 eur) – troškinta jautienos išpjova, portobelo grybai, laiškiniai česnakai, bulvių košė, marinuoti svogūnai, šakninių daržovių traškučiai. Greičiausiai Jums beskaitant šį straipsnį (kaip ir man beskaitant meniu šio patiekalo aprašymą) – burnoje pradeda dilgčioti visi receptoriai, o skrandis pradeda įtartinai murkti, deja paragavus šio valgio visi minėtieji pojūčiai patenkinti nebuvo. Negaliu teigti, kad viskas labai blogai. Tiesiog neįsimintina. Pasakojant Jums, teko kelis kart peržiūrėti nuotraukas ir mintyse bandyti atgaivinti skonį. Sekėsi labai sunkiai – taip būti neturėtų.

Chef special (25,00 eur) sudarė trys patiekalai. Pirmasis -  burokėlių ravioli (itališki koldūnai) su minkštu ožkos sūrio kremu, gardinti rudojo sviesto ir žolelių padažu su lazdynų riešutais ir Grana Padano sūriu. Burokas turbūt yra tas ingredientas, kuris savo savitu (mūsų atveju, mėgstamu ) skoniu viskam suteikia puikių spalvų. Nors salotos pavytusios, burokas bei ožkos sūrio putėsiai, lyg geri pagrindiniai aktoriai šį kūrinį „ištempia“.

Antroji šefo rekomendacija - stirnienos troškinys su daržovėmis – saldžių bulvių piurė, daržovių traškučiais. Ragauti pradedame nuo petražolių lapų, skrudintų aliejuje –  skonis maloniai nustebina. Taip pat ir mėlynųjų bulvių čipsų. Įvadas neblogas, bet tolimesnė drama įgyja rūgštų atspalvį. Tai blogas ženklas ragaujant žvėriena. Nors padavėja pagrindžia tai raudono vyno poskoniu – šis kūrinys teigiamo įvertinimo negauna.

Paskutinysis patiekalas – desertas - muskatinio moliūgo sūrio tarta. Morenginis pyragaitis, gardintas bergamotės geliu bei moliūgų ir medaus tyre. Saldėsio skonis primena moliūgų marmaledą iš skardinės. Žavu ir gardu. Liekame patenkinti.

Iš restorano išeiname nepraėjus nei valandai – patiekalai buvo atnešti greitai, o ir jų kiekis lėkštėje negausus. Ilgai mėgautis nepavyksta – nuvilia tai, kad tikėjomės gurmaniškos vakarienės, o gavome ne itin išradingus ir net gi abejotinus patiekalus. Restoranui linkime pasitempti iki jų svetainėje aprašyto lygio.

Sąskaita :

Sviestinė moliūgų sriuba (5,00 eur) +  burgundiška jautiena (12,00 eur)  +  Chef special ( 25,00 eur) + dvi taurės namų baltojo vyno ( 10,00 eur)  = 52,00 eur.

Už siūlomas restorano kainas – tikėjomės aukštesnės kokybės bei įdomesnių sprendimų. Kai kurie patiekalai buvo abejotini – manome, kad sąskaita buvo per didelė.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 4/5. Moderni, tvarkingo viešbučio restorano aplinka.

Aptarnavimas : 4/5. Dėmesinga, tačiau ne pilnai informuota padavėja.

Maistas :  3/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 3,6/5.

Dreams and Beans @Meniu.lt