This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: Taste Time

2017-12-18
Publish your own article

Dažnai pastebime, kad vienos vietos traukia lyg magnetas ir kad ir kas jose beatsidarytų – sėkmė garantuota. Būna ir priešingai. Bet šį kartą istorija apie sėkmę. Valančiaus g.27, Kaunas, Senamiestis – šioje vietoje dar prieš dvejus metus vakarieniauti ir skanauti įvairių vyno rūšių kvietė „G. vine“. Vieta buvo ypatinga ir mėgstama, todėl kažkam „įšokti į šiuos batus“ nebuvo lengva.

Į naują restoraną „Taste Time“ vietą rezervuojamės iš anksto. Įžengus į patalpas užplūsta prisiminimų ir geros auros banga. Modernios klasikos interjeras – beveik nepakitęs nuo senojo restorano laikų – ir šį kartą tai geras požymis. Visa aplinka – jauki, neįpareigojanti, sukurta ilgiems vakarams, bandant vyną bei virtuvės šedevrus. Ramios, sodrios spalvos, bačkos, vyno dėžės, kamščiai bei patys vynai – skamba it smuklė, bet paskaninus įvaizdį moderniomis detalėmis, indais – tai virsta bene geriausiu restorano interjeru Kaune.

Jaukiai įsitaisius -  padavėjas pristato meniu, pavadintą vakaro džiaugsmais. Jį sudaro tik 6 patiekalai, kurie kinta kas dieną. Jeigu esate dažnas „Taste Time“ lankytojas ir atrandate, kas Jus džiugina – galite pasiskambinti iš anksto ir paprašyti, jog būtų pagamintas Jūsų mėgstamas patiekalas.

Mums besvarstant ką skanauti -  restoranas vaišina – duonele (ne namų gamybos) su sviestu, bei vandeniu su stipriai išreikšta mėta – labai patinka.

Pirmasis atkeliauja - jaučio tartaras su aviečių kremu ir baltuoju ridiku (8 eurai).Patiekalas skirtas užkandžiaujantiems, tačiau porcija tikrai nėra vos įžiūrima plika akimi. Estetinis vaizdas lėkštėje puikus, tačiau skonyje atrandame keletą „kabliukų“. Jautiena tartare  norėtųsi, jog būtų pjaustyta stambiau, o ir aviečių kremo yra gerokai per daug. Patiekale jaučiasi aštrumas (siūlytų prieskonių neprireikia). Gerasis „kabliukas“ – saulėje džiovintas pomidoras – skaniai dera. Mano draugas tartarus mėgsta, o aš ragauju pirmą kartą – išvada – nekartočiau.

Rubriką sočiai ir laimingai sudaro du patiekalai. Pirmasis – lašiša su trintomis bulvėmis, sezoniniais burokais, vėžių sultinio padažu (17 eur) bei puikiai priderintu baltuoju vynu iš Pietų Afrikos „Glen Carlou Chardonay“. Žuvis labai skani, sultinga, neperkepta ją puikiai papildo net trijų spalvų burokėliai : sodrios ir švelnios rožinės bei geltonieji. Bulvių skonis gerąją prasme primena kaimą – minkštos, vos keptos. Vėžių padažas įdomus ir savitas – mano receptoriamas dar nejaustas skonis, kuris gomurį malonina. Po šio itin gardaus patiekalo baimė valgyti žuvį restorane – įveikta (ne taip seniai mūsų aprašyta istorija meniu.lt apie žuvį viename restorane, kuri kėlė iš lovos visą naktį – toli gražu ne į žvaigždes žiūrėti).

Antrasis karštas patiekalas – ėrienos šonkauliai su Jaruzalės artišokais, moliūgu ir porto vyno padažu (18 eur). Vynas vėl parenkamas puikiai – raudonasis (primityvo vynuogės) „Monte Tessa“. Vyno korta restorane keičiama kas savaitę – kai kurios rūšys randamos tik „Taste Time“ . Gera naujiena ta, kad patikusi vyną galite ragauti ne tik restorane, bet ir įsigyti mėgavimuisi namuose. Grįžtant prie patiekalo – mėsa gražiai rausva – tai ženklas, kad skonis turi būti geras. Ir tai tiesa. Skonis nepakartojamas (tokie epitetai nėra dažni, dar galime pridėti keletą wouw). Avienai ansamblį palaiko artišokai, kurie primena taip mėgstamas bulvytes su lupena. Nors padavėjas teigia , kad moliūgai gardinti čiobreliais – to nejuntame, visgi tai skonio nepagadina – suvalgome viską iki kruopelytės.

Saldžiai nuodėmei pasirenkame – creme caramele (6 eur). Kaip padavėjas paminėjo tai tarsi creme de brule – pusbrolis. Mėgstantiems karamele ( o mes tokie ir esame) – tai tikras rojus. Rūgštumo priduoda – dumplainiai. Tikra saldi nuodėmė.

Postringauti apie tai, kas yra arti tobulybės – beprasmiška. Tai mūsų nuoširdi rekomendacija – planas Jums. Darganotą, tamsų (deja, tokių dar daug laukia) vakarą – šildyti ne tik skrandžius, bet ir sielas. Skanauti ne tik puikiai atrinkto vyno, bet ir pokalbio emocijų. „Taste Time“ -  tam tinka tobulai. Skanaus!

Sąskaita :

Jaučio tartaras (8,00 eur) + lašiša (17,00 eur) + ėrienos šonkauliai ( 18,00 eur) + creme caramele ( 6,00 eur) + raudonojo vyno taurė (5,00 eur ) + baltojo vyno taurė ( 5,00 eur)  = 59,00 eur.

Yra posakis : „Vieniems norma, kitiems rekordas“, įvertinti kainą kartais tikrai yra sunku, bet šiuo atveju manome už kokybišką, sotų ir vizualiai labai estetišką maistą sumokėjome tikrai ne per daug.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 5/5. Mūsų skoniui idealios proporcijos, jauku, nepretenzinga, modernu.

Aptarnavimas : 4/5. Truko užtikrintumo kalbant apie patiekalus bei atidarinėjant vyną. Bet šiaip labai malonus ir paslaugus.

 Maistas :  4,5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 4,5/5.

Dreams and Beans @Meniu.lt