This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Renaissance”

2018-02-12
Publish your own article

Vos pravėrusi "Renaissance” duris žengiu raudonu kilimu, o perėjusi autentišką XVI-ojo amžiaus lūbų skliautą, patenku į vieną pagrindinių restorano erdvių.

Nors esu minimalizmo ir didelių panoraminių langų mylėtoja, man patinka restorane tvyranti jaukumo atmosfera, kurią, spėju, padeda sukurti šių nebuvimas. Čia vyrauja šviesa, o vos keletas langų sukuria privatumo jausmą, todėl galima susikoncentruoti į patiekalų skonį bei vakaro draugiją.

Restorano interjeras – moderni Viduržemio jūros stiliaus interpretacija XVI-ąjį amžių menančiose patalpose. Modernumo restorano interjerui suteikia šaltą melsvą šviesą skleidžiantys, vienur susipynę, kitur po arkinėmis lubomis kabantys įdomių formų šviestuvai.

Restoraną supa degto molio mūro sienos ir mėlynos spalvos detalės – erdvė neperkrauta baldais ar kitomis detalėmis, todėl čia skoningai vyrauja itališkas minimalizmas. Vietomis storose sienose paliktos nišos, leidžiančios regėti autentiškas Senamiesčio sienų plytas, kitur sienos padabintos menininkų Gusto Jagmino ir Eigirdo Scinsko paveikslais. 

Pažvelgus į meniu ir jame patiektus patiekalus, sunku išsirinkti. O patiekalų ir jų sudedamųjų dalių aprašymai intriguoja ir kelia apetitą, pavyzdžiui: Spaghetti Aglio-Olio-Peperoncino (Spaghetti di Gragnano IGP, jūros ežių „Veloutee“, Osetra ikrai, petražolių perlai, tuno „Bottarga“) arba „Skrei“ menkė (briedžiukai, migdolai, pūteliai, baltos pupos „Cannellini“). Intriguoja, tiesa?

Kiek man yra žinoma, patiekalams ruošti skirti produktai čia atgabenami iš jų kilmės šalies: Prancūzijos, Japonijos ar netgi Australijos. Taip užtikrinama tobula produktų kokybė, ir, žinoma, skonis.

Vakaro neatrastų skonių potyriai prasidėjo garsiojo restorano šefo komplimentu – malonu, kad restoranas, be puikios atmosferos ir potyrių, savo svečiams suteikia dar daugiau. Pirmasis mano šio vakaro pasirinkimas – Sviestinio moliūgo sriuba €12 (vanilėje virta kriaušė, migdolų pieno lašai, skrudintos moliūgų sėklos su „Espelette“ pipirais). Prieš save regiu estetiškai lėkštėje sudėliotus patiekalo ingredientus, kuriuos, profesionalaus padavėjo pagalba, mano akyse švelniai užlieja sodrios gelsvos spalvos moliūgo sriuba. Niekada negalvojau, kad kriaušės gali taip puikiai derėti su šia turtingo skonio daržove – patiekalas itin lengvo, švelnaus skonio.

Antrasis vakaro pasirinkimas – Buratta IGP €16 (degintas aštuonkojis, žalieji pomidorai  „Papa al pomodoro“, deginta baklažanų ikra, vyšninių pomidorų  „Confit“, alyvuogių pudra, duonos skrebutis). Šį patiekalą pasirinkau dėl to, nes teko girdėti, jog tai vienas populiariausių restorano „Renaissance” patiekalų. Patiekalo patiekimas puikus – lyg ant pavasario žolės ramiai besiilsintis degintas aštuonkojo čiuptuvas, apglėbęs itališkų sūrių karalienę „Buratta“. Aštuonkojis minkštas ir sultingas, o su italų sūrių klasika sudera tiesiog puikiai, puiki kombinacija.

Pagrindinis patiekalas – taip pat vienas populiariausių restorano patiekalų – krosnyje ant medžio anglių kepta Elniena „Dolce Forte“ €34 (burokėlių tekstūra, šokolado ir vyno redukcija, razinos, kedro riešutai, greipfruto saldainiai). Nors nesu nepilnai iškeptos mėsos fanė, tačiau patiekta vidutiniškai žalia elniena man patiko. Sultinga mėsa skaniai derėjo su burokėliu tyre ir šokolado bei vyno padažu. Vizualiai bei skonio atžvilgiu įdomus, patrauklus patiekalas.

Sakoma, kad desertas gali pataisyti nevykusią vakarienę. Desertas šiame restorane tiek skonio, tiek pateikimo prasme tik dar kartą patikino, kad maistas šiame restorane yra tarsi menas. Vakaro pasigardžiavimas – Žaliosios arbatos ,,Tea-Ramisu” €8 (baltasis šokoladas, kardamono kremas, ,,Matcha” žalioji arbata). Japoniškos arbatos tiramisu pateiktas itin išradingai ir įspūdingai – baltasis šokoladas LEGO kaladėlių pavidalu. Vos jį pamačius, į galvą toptelėjo mintis, kad tai yra pats gražiausias desertas, kurį esu kada nors valgiusi! ,,Tea-Ramisu” labai lengvo švelnaus skonio, jam puikiai imponuoja žaliosios arbatos lašeliai ir baltojo šokolado kaladėlės.

Skaičiai: Sviestinio moliūgo sriuba €12 + Buratta su aštuonkoju (€16) + Elniena €34 + Žaliosios arbatos ,,Tea-Ramisu” €8 + Arbata €4 + Negazuotas ,,Armani” vanduo €6.

Gardi vakarienė kainavo €83. Vakarienė atsiėjo nemažai, tačiau turint omenyje pojūčius ir potyrius – verta. Eikite į šį restoraną tuomet, kai nebūsite peralkę, niekur neskubėsite ir turėsite užtektinai laiko pasimėgavimui. O kuo mėgautis, čia tikrai rasite.

Interjeras: XVI amžiaus pastato ir tradicinės italų virtuvės renesansas. Restorane vyrauja šviesa ir Viduržemio jūros regiono interjeras, papildytas moderniomis detalėmis. Erdvė neperkrauta baldais ar kitomis detalėmis, todėl čia skoningai vyrauja itališkas minimalizmas. Jauki vieta, kurioje dėmesio neblaško praeiviai ar kiti vakarui nereikalingi dalykai. Rodos, viskas puikiai dera tarpusavyje. Vertinu 5/5.

Aptarnavimas: Personalas, kaip ir priklauso tokio tipo restoranui – nepriekaištingas. Vos įėjus pasitiko ir visą vakarą maloniai bei profesionaliai aptarnavo. Tačiau man asmeniškai patinka kiek šiltesnis, familiaresnis aptarnavimas, tad 4,8/5.

Maistas: Menas. Įdomios ingredientų variacijos pateiktos itin estetiškai ir originaliai, pvz., LEGO kaladėlės. Taip pat įspūdį padarė patiekalų patiekimo išpildymas – sriuba į lėkštę pilama iš tam skirto ąsotėlio, restorano svečių akyse. Ne tik pateikimas, tačiau maisto skonis taip pat džiugino. Ingredientams, jų kokybei skiriamas ypatingas dėmesys, ir tai jaučiasi. Tikra skonio šventė – 5/5.

Bendras įvertinimas: 4,9/5.

Adresas: Subačiaus g. 3, Vilnius

Tel. nr.: +370 618 81513

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt