This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Paloma Bistro”

2018-05-07
Publish your own article

Šiandieną patyrinėti erdves ir skonius keliaukime į miestą mieste – vieną Vilniaus gyvenamųjų rajonų, Šiaurės miestelį, ir jame įkurtą dinamiškąjį „Ogmios miestą”, retsykiais netgi vadinamą „gastronomijos rojaus” vardu. Šis miestas turi savo kvartalus, alėjas, skverus, aikštes ir kiemus, pavadintus vardais. Kvartaluose gausu įvairiausių parduotuvių bei puikių restoranų. Išgirdusi apie naujai atsidariusį restoraną „Paloma Bistro”, skubu čia apsilankyti.

Ispanų kalboje žodis paloma reiškia „balandis”, na, o ką reiškia prancūziškas žodis bistro mes žinome – „užkandinė, nedidelė kavinė ar restoranas”. Užėjus į restorano vidų į galvą skrieja dešimtis kartų girdėtos skambios angliškos frazės, kaip „less is more”, „simplicity is the key” ir kt. Čia vyrauja lengvumo erdvei suteikiantis minimalizmas, dominuoja balta ir šviesiai ruda spalvos; atkreipiu dėmesį į interjere naudojamas medžiagas: vyrauja medis, oda ir metalas. Kiekvienas staliukas paruoštas priimti svečius – ant kiekvieno jų nugulę baltos servetėlės, po porą stalo įrankių, o erdvėje skamba maloni ausiai muzika.

Meniu galima rinktis iš penkių užkandžių, poros sriubų ir salotų, šešeto pagrindinių patiekalų ir poros desertų. Užkandžiui restoranas siūlo bulvių traškučius, marinuotas alyvuoges, ožkos sūrio spurgas su medumi, rūkytą upėtakį su duonos skrebučiais ir krienų kremu bei saliami tartufo kartu su gorgonzola ir pecorino. Nusprendžiu paskanauti paskutinįjį variantą (€7). Padavėja iškart perspėja, kad patiekalų teks palaukti, tačiau jau už keleto minučių ragauju užkandį bei kitus patiekalus, tad laukti visgi nereikėjo. Vizualus užkandžio patiekimas primena namuose visiškai paprastai, neįmantriai papjaustomus ir krūvelėmis sudėtus saliami ir pelėsinius sūrius, kurie namuose tiesiog dedami į paprastą virtuvinę lėkštę.

Tolimesnis vakaro pasirinkimas – lašišos salotos, tačiau, deja, jų nėra. Vietoje jų maloni, tačiau kiek pasimetusi (gal kažko išsigandusi ar tiesiog nervinga) padavėja pasiūlo išsirinkti sriubą. Galimi variantai – vištienos sultinys su traškiai kukuliais arba keptų bulvių sriuba su marinuotu poru. Nesu ragavusi bulvių sriubos, tad būtent ją ir pasirenku (€3). Sriuba ryškios saulės geltonumo spalvos, o viduryje plūduriuoja griežinėlis poro, kuris, tiesą sakant, gadino visą geltonąjį vaizdą. Sriuba lengvos kreminės tekstūros, jaučiamas sūrio ir grietinėlės skonis. Prie sriubos patiekiama pora riekelių, mano akimis, jau kietokos duonos.

Pagrindiniam patiekalui renkuosi brioche su šonine, salotomis, pomidoru, aioli ir bulvytėmis (€6). Ant stalo atkeliavęs sumuštinis gan didelis, tačiau pasižiūrėjus atidžiau matau, jog didumo įspūdį sukuria didelės brioche duonos riekelės. Viduje sumuštinis įdarytas traškia salota, pomidoru, svogūnais ir pora juostelių keptos šoninės. Šalia sumuštinio patiekiamos bulvytės primena perkamas iš prekybos centro šaldymo kameros.

Kita vertus, „majonezo pusbroliu” vadinamas aioli padažas švelnaus česnakinio skonio ir prie apskrudintos brioche skaniai suderėjo.

Apsilankymą baigiu desertu – spurgomis, pagardintomis obuolių karamele (€3). Štai prieš mane viena ant kitos sudėtos trys apvalios spurgytės. Jas suvalgau ne dėl to, kad buvo itin gardu, tačiau dėl to, nes nesuprantu jų skonio – jaučiu tik tešlą ir cukrų su cinamonu, kuriuose spurgos apvoliotos. Rodos, trūksta minutės-dviejų lėto virimo aliejuje – vidus per skystas. Obuolių karamelės padažas įdomaus saldžiai kartaus skonio, bet patiekiamas per šaltas.

Restoranas įsikūręs puikioje ir patogioje lokacijoje, kur žmonių srautas visuomet gausus. Čia dažnas užsuka apsipirkti, skaniai pavalgyti ar tiesiog smagiai praleisti laiką. Apsilankius restorane sužavi modernus ir šviesus, minimalistinis bistro stiliaus interjeras. Iš mano ragautų patiekalų labiausiai patiko keptų bulvių sriuba, tačiau jos viduryje plūduriuojantis marinuotas poras neatrodė estetiškai. Restoranas dar gan naujai atsidaręs, tad tikiu, kad personalas taps labiau atsipalaidavęs, o patiekalų receptūra ir patiekimas bus tobulinami.

Skaičiai: Saliami tartufo, gorgonzola, pecorino €7 + Keptų bulvių sriuba su marinuotu poru €3 + Brioche su šonine, salotomis, pomidoru, aioli ir bulvytėmis €6 +  Spurgos su obuolių karamele €3 + Natūralios apelsinų sultys €2,5 = €29,5.

Interjeras: Erdvus, šviesus, neperkrautas nereikalingomis detalėmis. Visgi, pasirodė viena tų vietų, kur norėtųsi pavalgyti ir išeiti toliau savo reikalais. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Aptarnavusi padavėja pasirodė labai įsitempusi, besijaudinanti, tačiau personalas buvo mandagus ir dėmesingas – 4/5.

Maistas: Nors iš anksto buvau perspėta, kad teks maisto luktelėti, tačiau patiekalų ilgai laukti neteko. Kaip ir minėjau, sriuba patiko labiausiai, prie brioche patiekiamos bulvytės priminė iškeptas šaldytas bulvytes, deserto skonio nesupratau  – 2/5.

Bendras įvertinimas: 3/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt