This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: Moon

2018-04-23
Publish your own article

Paskutinis žiemos mėnuo atidaro švenčių sezoną – meilės, valstybės, moters, vėl valstybės dienos keičia viena kitą, o kur dar ilgai laukta pavasario pradžia. Paminėti visas sukaktis (o dar turėdami ir savąją) nutariame Birštone. Vytautas Mineral Spa, kuris žada ne tik smagias poilsio pramogas, bet ir kokybišką vakarienę. Nusprendžiame išbandyti.

Spa paslaugas įvertinę puikiai, užsirezervavę stalą, nusileidžiame į restoraną „Moon“. Interjero sprendimai visame poilsio centre gniaužia kvapą – restorano aplinka irgi nenusileidžia. Modernu , erdvu – pilkšvi, rusvi atspalviai, atsikartoja, net smulkiose detalėse. Minimalistinė ir kokybiška aplinka maloniai nuteikia laukti to, dėl ko ir atėjome - gurmaniškų šedevrų.

Moon“ žada patiekti sezoninius patiekalus, derintus su vietos ūkininkų produktais, nepamirštant sveikos mitybos ir sveiko požiūrio.Restorano maistas - ir kūnui, ir sielai. Meniu pasakoja apie  natūralius, šviežius produktus, sveikus ingredientus ir atsakingą vartojimą. Siūlomi 24 patiekalai, paremti amžių išmintimi ir naujausiais sveikos mitybos tyrimais.

Vakaras prasideda nuo šefo komplimento – trijų rūšių restorane gaminta duona (tamsi salyklinė, šviesi kvietinė ir ruginio raugo ) drauge su užtepėle. Pastaroji, nors ir paprasta tikrai gardi – saulėje džiovinti pomidorai, sviestas ir grietinė puikiai dera su tamsaus salyklinio raugo duonele. Iš visų trijų duonos rūšių mums patinka tik ši – kitos dvi neatrodo, jog būtų, ką tik iš krosnies. Beskanaujant komplimentu ir skaitant meniu, padavėjas pasiūlo vakarui kokteilius, kurių aprašyme neradome. Pataiko iš pirmo karto – tai mūsų mėgstamiausi – Aperol Spritz (sodos vanduo, Prosecco putojantis vynas ir trauktinė Aperol ir apelsino skiltelė).

Ilgai svarstę užkandžiui pasirenkame anties kepenėlių paštetą su svarainių kremu, apelsinais ir skrudinta sviestine bandele (brioche) (8,50 eur). Pirmas kąsnis keliauja kartu su komentarais – tobula, wouw! Tolimesnį ragavimą lydi diskusija - man, saldumas užgožiantis pašteto kartumą, patinka labai, o kolega, šio patiekalo mėgėjas, būtent kartumo ir pasigenda. Nejučiom, skanaujant pasibaigia bandelė, kurios krepšelį padavėjas maloniai papildo.Nepaisant diskusijos – užkandį įvertiname labai gerai, kepenėlių pašteto konsistencija nepriekaištinga, galbūt literatūriškai taip įvardinti negalima, bet šis patiekalas mums labai jaukus.

Antrasis pasirinktas patiekalas - tiršta jautienos sriuba su šakniniu daržovių kapotiniu, baravykais ir kanapių aliejumi (6,00 eur).Mano skoniui tobula sriuba. Nuo vaikystės nemėgstu riebios mėsos, visada prašydavau mamos, kad ji būtų „degtukais“ – plonai pjaustyta, be jokio lašinuko. Šiame patiekale derėjo viskas – kanapių aliejus, su švelniu sultiniu, morkos, salierai ir baravykai. O jautiena buvo paruošta „degtukais“. My dream come true (liet. mano svajonė išsipildė).

Pirmasis karštas patiekalas - žemoje 54 laipsnių temperatūroje virtas starkis, patiekiamas su saldžiaisiais žirneliais, sojos pupelėmis, baltuoju kopūstu su peletrūnu, žaliosios citrinos ir kokoso pieno padažu (22,00 eur). Vienintelis minusas – pilnai neiškaulinta žuvis, nors jos skonis tikrai puikus. Visa kitą  – žirneliai, garnyras, padažas bei naudota stambi druska – gauna aukščiausius balus. Didžiausios pagyros – šiltam, mažai raugintam agurkui, o dar ir midijos šiame orkestre griežia ne prasčiausią partiją.

Antrasis karštas patiekalas - troškinti moliuskai su pomidorų padažu, šafranu ir rūkyta paprika (18,00 eur).Sekantiems mūsų istorijas – žinote, jog midijos dažnas mano pasirinkimas. Nors labiau mėgstu jas ruoštas balto vyno padaže, šis variantas man irgi patinka. Moliuskai traškūs, porcija didelė, o ir rūkyta paprika jaučiasi. Spaudžiame – patinka.

Ir pabaigai, žinoma, desertas - obuolio ir kapotos tešlos pyragaitis su tamsaus alaus ir obuolio kremu, sūrios karamelės ledais (7,00 eur). Traškus morengas, intensyvus obuolių skonis, sūri karamelė, alaus kremas – keturi TAIP, Jūs jau kitam etape. Super!

Visame kame esantis balansas ir suderinamumas, mūsų nuomone, šios vietos sėkmės paslaptis. Restoranas nenusileidžiantis Spa malonumams, paslaugus aptarnavimas vakariene paverčiantis dar ypatingesne. Nuoširdžiai rekomenduojame vis ilgėjančius savaitgalius praleisti čia.

Sąskaita :

Anties kepenėlių paštetas(8,50 eur) + tiršta jautienos sriuba (6,00 eur) + starkis( 22,00 eur) + troškinti moliuskai ( 18,00 eur) +obuolio ir kapotos tešlos pyragaitis (7,00 eur ) + 2 Aperol spritz kokteiliai ( 16,00 eur) + Vytautomineralinisvanduo (2,50 eur) = 80,00eur

Maistas tikrai kokybiškas ir skanus, bet mūsų nuomone, kaina per aukšta ir neadekvati.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 5/5. Moderni, nepretenzinga aplinka, kokybiškos detalės ir rami spalvinė gama.

Aptarnavimas : 5/5. Puikus. Neklaustas, vaikinas pasakojo apie patiekalus ir kūrė gerą atmosferą.

Maistas :   4,5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 4,8/5.

Dreams and Beans @Meniu.lt