This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Tailandietiška žirnių sriuba

2019-06-19
Share your recipe

Ši žirnelių sriuba su kokosų pienu tokia ir yra – primena egzotišką thai temą dėk naudojamos žaliojo kario pastos, kokosų pieno ir vieno ypatingo ingridiento – citrinžolės. Jį sriubai suteikia nuostabų gaivumą bei nuspalvina netikėtomis spalvomis.

INGREDIENTAI
apie 400g šaldytų žirnelių;
skardinės kokosų pieno;
700-800ml daržovių sultinio;
citrinžolės (apie 10cm ilgio);
3 skiltelių česnako;
šiek tiek žaliojo kario pastos (dėkite tiek, kiek aštriai mėgstate);
didelės saujos kalendros;
didelės saujos mėtos;
pusės laimo sulčių;
kokosų aliejaus kepimui.
kokoso drožlių (patiekimui);
čili dribsnių (patiekimui).

 

GAMINIMAS
1. Puode įkaitiname kokosų aliejų.
2. Dedame smulkiai kapotą citrinžolę, česnaką, kalendras ir mėtą, kepiname kelias minutes.
3. Dedame kario pastą, gerai išmaišome.
4. Dedame žirnelius, pilame daržovių sultinį, ir verdame apie 15 minučių.
5. Pilame kokosų pieną, spaudžiame laimo sultis, dar šiek tiek paverdame.
6. Viską sutriname maisto smulkintuvu.
7. Patiekiame su šviežia kalendra, mėta, kokosų drožlėmis bei čili dribsniais.

@But First - Food