This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Moliūgų sriuba

2019-02-05
Share your recipe

Paprasta veganiška moliūgų sriuba, vos iš kelių ingredientų.

INGREDIENTAI

 

1,1 kg sviestinio moliūgo
1 svogūnas, smulkiai supjausytas
3,5 st. (500 g) vandens
1 sultinio kubelis
1/2 st. vandens
1 st. sojų grietinėlės
2 valg. š. aliejaus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
žiupsnelis čili pipirų grūdelių (nebūtinai)
2 valg. š. moliūgų sėklų (nebūtinai)

GAMINIMAS (20 - 30 min)

1.Moliūgą nuplauti, nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais.
2. Dideliame puode įkaitinti aliejų. Suberti svogūną. Kepti apie 4 min., kol svogūnas suminkštės. Suberti moliūgo gabaliukus, įpilti 1/2 st. vandens. Kepti, dažnai pamaišant, apie 8 min. ar kol moliūgas suminkštės.
3. Užpilti karštu sultiniu, viską sumaišyti. Ant žemos temp. pavirti porą min. Sutrinti maisto trintuvu iki vientisos masės. Įpilti grietinėlę, suberti prieskonius.  Išjungti temp., palaikyti porą min.
4. Prieš patiekiant užbarstyti čili grūdeliais, moliūgų sėklomis.

Recepto autorius: Skanauk su Aušra