This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Keptos daržovės su tofu tamari padaže

2019-07-29
Share your recipe

Šį kartą receptas kiek azijietiško stiliaus su tamari padažu ir tofu. Man labai patinka tofu, nes jis nekaloringas, bet maistingas, turtingas baltymais, kurie ir suteikia sotumo jausmą.

INGREDIENTAI
6-7 pievagrybiai
aliiejus kepimai
1 didesnė morka
7-8 šparagai
1 pakelis tofu (150g)
2 saujos šaldytų žirnelių
1 skiltelė česnako
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
1/4 šaukštelio kario
1/4 šaukštelio ciberžolės
Žiupsnis pipirų, druskos
2 šaukšteliai sojos
3 šaukštai tamari padažo
1 šaukštas sezamų aliejaus, kepintų sezamų (nebūtina)

GAMINIMAS
1. Pievagrybius supjaustome plonomis riekelėmis ir pusę jų dedame kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Norint, kad pievagrybiai gražiai apskrustų, o ne būtų vandeningi, reikia kuo mažiau juos maišyti. Kai pirmoji pusė apkepa, sudedame likusius pievagrybius ir toliau kepame.
2. Morką nuskutame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, supjaustome ir šparagus. Sudedame kepti kartu su pievagrybiais, kepame apie 5-6 min. T
3. Sudedame kubeliais supjaustytą tofu, žirnelius ir kepame dar kelias minutes, kol tofu šiek tiek apkepa.
4. Dedame susmulkintą česnaką ir visus prieskonius, išmaišome ir sumažiname kaitrą. Pilame soją ir tamari padažą, dar kelias minutes viską pakepame.
5. Nukėlus keptuvę nuo kaitros įmaišome sezamų aliejų (galima ir praleisti, jei neturite), prieš patiekiant apibarstome sezamais.

@Follow Your Spoon