This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Blynai su mėlynėmis ir citrinų eteriniu aliejumi

2018-02-13
Share your recipe

INGREDIENTAI ( 4 porcijos)
1,5 - 2 puodelių miltų;
1 a.š. sodos;
2 puodelių augalinio pieno arba augalinių pasukų;
1/2 a. š. (žiupsnio) druskos;
2 a.š. rudo cukraus arba sirupo;
2 a. š. kokosų aliejaus;
2 lašai citrinų arba kardamono eterinio aliejaus arba kardamonų aliejaus;
200 g. mėlynių arba kitų uogų, vaisių. 

GAMINIMO BŪDAS (30 - 35 MIN)
Dėl miltų: miltus galima naudoti baltus arba galima maišyti; galima kepti per pusę su avižiniais miltais, su pilno grūdo ar dar kažkokiais.

Dėl kiaušinio pakaitalo: anksčiau rūpindavausi, dėdavau maltų linų sėmėnų. Dabar jei kepu blynus su bananais (į tešlą įplaku bananą), nededu nieko papildomai tešlos surišimui. Jei be bananų - dedu bent dalį baltų miltų, leidžiu pastovėti išplaktai tešlai ir stengiuosi kepti ant nepridegančios dangos keptuvės, nes šiaip naudoju ketaus.

Dėl eterinių aliejų naudojimo: man tai toks atradimas - tokį didžiulį skonio skirtumą duoda, milžinišką. Jei dėtumėt citrinos sulčių - atsirastų tas rūgštumas, o su citrinų eterinių aliejumi - lieka tik tyras skonis ir aromatas. Naudojant eterinius aliejus kulinarijoje labai svarbu, kad jie būtų tikrai aukštos kokybės, ekologiški arba, pageidautina, CO2 ekstraktas (jis labiau tinka maistui). Citrinų arba apelsinų eterinį aliejų naudosiu visur, kur reikia citrinos ar apelsino žievelės, nes jei neturit ekologiškų vaisių - žievelėj lieka visi chemikalai. eterinis aliejus šiuo atveju - puikus pasirinkimas.

Gaminam toliau: visus ingridientus (be uogų) suplakti blenderyje arba su mikseriu. Tešla turi gautis tirštoka, grietinės tirštumo, priklausomai nuo miltų, gali jų reikti įdėti daugiau arba mažiau. Leisti pastovėti bent dešimt minučių. Sudėti mėlynes. Kepu nenaudojant aliejaus, nes dedu šiek tiek aliejaus į tešlą. Patiekti su klevų sirupu. Labai skanu su veganiškais ledais, šviežiais vaisiais ar uogomis.

Šiame recepte vienodai tinka ir citrinų ir kardamonų eterinis aliejus. Nemaišykit, bet pabandykit su abiem. Eterinis aliejus priduoda kažką tooooookio: skonį, kvapą, gylį, rafinuotumą. Karališkas patiekalas gaunasi. Tiesiogine prasme.

Dar labai geras derinys blynams:
> tarkuotos kriaušės ir kardamonų eterinis aliejus;
> tarkuoti obuoliai ir imbierų eterinis aliejus;
> bananai ir citrinų eterinis aliejus;

Kaip pasigaminti augalinių pasukų: naudojant pasukas blynuose ar kepiniuose tešla gaunasi tokia puresnė, kepinys minkštesnis, pasukos geriau suriša tešlą. Bent man taip atrodo. Tereikia į viena puodelį augalinio pieno įpilti vieną arbatinį šaukštelį citrinų sulčių arba obuolių acto, leisti pastovėti 10 min.

Recepto autorius: http://1specialday.blogspot.lt/