This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Po patikrinimo restorano „Bravarija“ personalui teko skubiai rūpintis virtuvės ir inventoriaus švara

2012-01-11
Publish your own article
Š. m. sausio 6 d. patikrinimą atlikę Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai restorane „BRAVARIA“ išaiškino eilę higienos bei technologijų pažeidimų. Nustatyta, kad įmonėje netinkamai vykdomi savikontrolės sistemos reikalavimai, restorano gamybinėse ir pagalbinėse patalpose trūksta švaros ir tvarkos, kai kur būtini remonto darbai – grindų danga susidėvėjusi, vietomis sienos išdaužytu paviršiumi, lubos bei ventiliacijos angos nešvarios.

„Patikrinimo metu nustatėme, kad restorano personalas nesilaikė gamybinio inventoriaus higienos reikalavimų, produktams pjaustyti skirtos lentos buvo laikomos netinkamai – sudaromas ruošiamų produktų pakartotinos taršos pavojus. Be to nustatyti produktų laikymo temperatūrinių režimų pažeidimai, radome neženklintų pusgaminių, todėl buvo neįmanoma nustatyti tikslaus jų pagaminimo laiko. Paaiškėjo, kad ne visi patiekalai gaminami vadovaujantis technologiniais aprašymais, o kai kurie darbuotojai dirba nepasitikrinę sveikatos bei neišklausę higienos žinių kursų“, -  sakė Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Vaida Barkovskienė.

Už nustatytus pažeidimus įmonės atsakingam asmeniui skirta 700 litų bauda, nurodyta nedelsiant pašalinti nustatytus trūkumus.

Po sausio 10 d.  atlikto pakartotinio patikrinimo įsitikinta, kad restorano administracija ir personalas tinkamai įvertino gautas pastabas ir didžiąją dalį nustatytų pažeidimų pašalino nedelsiant.