This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Lęšių rutuliukai su citrininiais ryžiais

2019-01-17
Share your recipe

Šie lęšių rutuliukai ypatingi ne tik savo skoniu, bet ir tuo, kad galite pasigaminti didesnį jų kiekį ir drąsiai užšaldyti kitiems valgiams. Taip pat šiuos rutuliukus galite patiekti ir su mėgstamu padažu.

INGREDIENTAI

2 skardinės rudų arba juodų konservuotų lęšių
100 g graikinių riešutų
1 ½ valg. š. pomidorų pastos
5g šviežių smulkintų petražolių
¾ arbt. š. druskos
½ arbt. š. pipirų
80g maltų duonos džiūvėsėlių
Virtų rudųjų ryžių
2 valg. š. citrinos sulčių
5g šviežių smulkintų petražolių
4g citrinos žievelės
100g salotų mišinio/špinatų
35g smulkinto raudonojo svogūno
Citrinos griežinėlių

GAMINIMAS

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių.
2. Lęšius, riešutus, pomidorų pastą, petražoles, druską ir pipirus dėkite į blenderį ir sumalkite.
3. Sumaltą masę sumaišykite su džiūvėsėliais.
4. Rankomis suformuokite norimo dydžio rutuliukus ir dėkite ant skardos.
5. Šaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių. Apverskite rutuliukus ir vėl dėkite kepti 15 min. Iškepusius rutuliukus atvėsinkite.
6. Virtus ryžius sumaišykite su citrinos sultimis, petražolėmis, citrinos žėvele ir druska.
6. Rutuliukus ir ryžius patiekite su salotomis, raudonuoju svogūnu, bei citrinos griežinėliais.

Skanaus!