This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Daržovių troškinys su lęšiais

2017-12-21
Share your recipe

INGREDIENTAI  (3-4 porcijos): 

1 vnt. svogūno
1 vnt. skiltelės česnako
1,5 vnt. morkos
1,5 vnt. saliero lapkočio
0,75 v.š. kario
300 ml sultinio
200 g trintų pomidorų
100 g raudonųjų lęšių
druskos, pipirų
aliejaus kepti
fetos sūrio (nebūtina)

GAMINIMO BŪDAS (35 min.)

Supjaustykite svogūną, morkas, salierus. Į puodą įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite svogūnus, įspauskite česnaką. Trumpai apkepkite. Sudėkite morkas ir salierus. Suberkite karį. Išmaišykite. Supilkite sultinį, pomidorus. Sudėkite lęšius. Sumažinkite kaitrą ir uždengę puodą troškinkite kokias 25 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite aštraus troškinio, įdėkite čili pipirų.

Įdėję į dubenėlius, apibarstykite fetos sūriu.

Pastabos:

  • Jei būtinai norisi mėsos, įdėkite keptos vištienos, manau, skoniui tai tikrai nepakenks.
  • Aš ant viršaus patrupinau fetos sūrio, jis čia labai tiko.

Privalumai: itin greitai pagaminamas, lengvas patiekalas; vegetariška.

Originalus receptas iš knygos “Sotūs pietūs” (Neringa Kalasauskaitė)

Recepto autorė: https://virtuvezaliems.wordpress.com/