This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Bulvių Apkepas

2019-01-14
Share your recipe

Šiam apkepui pagaminti reikia tik keletos ingredientų, kuriuos lengvai rasite savo šaldytuvuose. Tiesa, vietoj įprasto pieno naudojau augalinį. Pastarojo visada yra mano namuose. Kadangi mėgstu čiobrelius, tad jų irgi nepagailėjau. Dažniausiai juos naudoju patiekaluose su bulvėmis ar kitomis orkaitėje keptomis daržovėmis.

Šį apkepą galima valgyti vieną ar su kitomis daržovėmis, mėsa. Iškepęs jis nebūna sausas, gana drėgnas, o ir nėra apsunkinantis ar itin kaloringas.

INGREDIENTAI

800 g bulvių
2 kiaušiniai
1 1/2 st. pieno
3/4 st. kietojo sūrio, smulkiai tarkuoto
1 arbat. š. čiobrelių
1/4 arbat. š. česnakų granulių
1/4 arbat. š. svogūnų granulių
druskos ir pipirų

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių temp.
2. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Dideliame inde sumaišyti su druska ir pipirais.
3. Nedideliame inde lengvai išplakti kiaušinius, supilti pieną, sūrį, prieskonius, druską ir pipirus.
4. 2/3 plakinio supilti į bulves. Viską sumaišyti, kad visos bulves pasidengtų plakiniu.
5. Kepimo formą (naudojau 25*19 cm) ištepti aliejumi. Suberti bulvių griežinėlius. Juos sudėti vieną ant kito. Ant viršaus supilti likusį plakinį.
6. Kepimo formą uždengti kepimo popieriumi ir kepti 50 min.
7. Nuimti kepimo popierių, temperatūrą padidinti iki 200 laipsnių temp. ir kepti dar apie 20 min. arba kol bulvės bus minkštos, o viršus apskrudęs.

Skanauk su Aušra