Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną

Restoranų, kavinių, barų naujienos

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Pepper Grey"

Sužinojusi apie Klaipėdoje veikiantį, armėniškos - Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalais garsėjanti restoraną „Pepper Grey“, pamaniau, jog galbūt ši vieta leistų pažinti, o gal net - įsimylėti iki šiol nepažintą Rytų skonį

  • Pasaulio virtuvė
Portugalijos virtuvė

Statistikos dumenimis, portugalai yra tarp daugiausia žuvies maistui suvartojančių tautų pasaulyje. Tačiau ši šalis gali pasigirti ne tik žuvų patiekalais – portugalų kulinarines tradicijas formavo kaimyniniai kraštai ir marga šalies istorija, ypač laikotarpis, kai Portugalija buvo kolonistinė valstybė.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "CaCa"

Kai kalba pasisuka apie dėmesio vertus restoranus Klaipėdoje, imu gūžčioti pečiais ir, dar kartą gerai pagalvojusi, vardinu tuos pačius, jau ne kartą girdėtus pavadinimus. Atrodo, Lietuvos pajūrio restoranų rinkoje pasikeitimų kur kas mažiau nei sostinėje: uostamiesčio lyderiai aukštų pozicijų niekaip neperleidžia naujai atsidarančioms vietoms.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Organizmo valymas – ar tikrai jis reikalingas?

Artėjant pavasariui, frazės organizmo valymas, „detoksikacija“, „iškrovos dieta“ ima skambėti viliojančiai. Gal ir teks truputį pakentėti, užtat išvalysime organizmą, atjaunėsime, išgražėsime ir pajusime tokį jėgų antplūdį, kad galėsime kalnus nuversti, o gal ir sulieknėti pavyks?.. Ar tikrai?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Dine"

Savo vardą užsitarnavę ir toliau sėkmingai gyvuojantys restoranai klientus vilioja skirtingais konceptais, kokybiškais patiekalais ir puikiai suderintais skoniais. Vyno baras-restoranas „Somm”, sušių restoranas „Rise”, erdvus viešbučio restoranas „Time” bei jaukus vyresnysis „Time” brolis – restoranas „Dine”. Pastarąjį ir nutariau aplankyti.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Viskas apie kruopas – kuo jos naudingos ir ką iš jų gaminti?

Šiandien parduotuvėse kruopų pasirinkimas labai platus – nuo mums įprastų grikių ar miežių iki laukinių ryžių, bolivinės balandos ar bulguro, todėl, jei iki šiol kruopas valgydavote nebent rytais, kaip košę, metas pasisemti idėjų įvairesniems patiekalams

  • Skaitiniai visų skoniams
LVVKA padėkojo šefams už gastronominį sąmoningumą

LVVKA sukvietė partnerius ir narius į ataskaitinį susirinkimą, dėkodama virtuvės šefams už entuziazmą, profesijos bendraminčių sutelkimą, šefų meistrystės skleidimą.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Burmistras"

Burmistras apjungia Lietuvos didikų bei bajorų tradicinius patiekalus ir Europietišką virtuvę. Tai - Bernelių užeigos projektas, tad didžioji dalis meniu gali pasirodyti kiek pažįstama.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Džiovinti vaisiai – kuo jie mums naudingi?

Džiovinimas – labai senas vaisių konservavimo metodas. Anksčiau šalto klimato kraštuose tai buvo kone vienintelis būdas užtikrinti, kad žmonės ir žiemą, kai šviežio derliaus nėra, galės mėgautis vaisiais. Mitybos specialistai rekomenduoja ir šiandien nepamiršti džiovintų vaisių ir šaltuoju metų laiku jų įtraukti į racioną.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Mo bistro"

Trumpas ir aiškus pavadinimas - „Mo bistro“ veikiausiai pažįstamas daugeliui vilniečių. Juk tai - vieno lankomiausio ir moderniausio Vilniaus muziejaus dalis.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Netikėti produktai, saugantys nuo ligų ir padedantys pasveikti

Prasidėjus žiemai, pats metas stiprinti imunitetą – sirgti vargu ar kam patinka, todėl geriausia visais būdais vengti sezoninių ligų. Sveikatą stiprinančius produktus kaip medus, imbieras, česnakas ar nepakeičiamoji citrina žinome visi. Kita vertus, virtuvėje galime rasti ir daugiau žiemą mums labai naudingų gėrybių, padėsiančių išlikti sveikiems.

  • Pasaulio virtuvė
Šri Lankos virtuvė

Šri Lankos virtuvė yra įdomi indiško-olandiško ir vietos maisto kombinacija, kurioje vyrauja ryžiai, kokosai ir prieskoniai.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Geri laikai"

Nors erdvi „Gerų laikų“ salė nepasižymėjo šiluma, prisėsti čia buvo išties malonu. Interjeras man nepasirodė nuobodus ar panašus į daugumą naujai atsidarančių restoranų, atvirkščiai - „Gerų laikų“ erdvė - spalvinga ir dinamiška.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Dažniausios mitybos klaidos, tapus vegetaru

Vegetarai šiais laikais nieko nebestebina - atsisakyti mėsos tampa vis populiariau. Jei iš raciono išbraukęs mėsą, ėmėte jaustis prasčiau, galbūt darote keletą dažnų klaidų, kurios būdingos pradedantiesiems vegetarams?

  • Skaitiniai visų skoniams
Kur švęsti Naujuosius Metus 2020?

Nuo romantiškų degustacijų iki šėlsmo draugų būry, nuo fejerverkų Katedros aikštėje, Vilniuje, iki jaukaus pabėgimo į smėlėtąjį pajūrį... Meniu.lt rasi Naujųjų Metų pasiūlymų kiekvieno pageidavimui!

  • Pasaulio virtuvė
Estijos virtuvė - tradicijos ir šiuolaikiniai įpročiai

Estijos virtuvė yra soti. Šalyje vyrauja riebūs mėsos ir žuvies patiekalai, ant stalo visuomet padėta ruginė duona, o mylimiausias padažas – ypač aštrios garstyčios! Jeigu esate Estijoje, apsilankykite turgelyje, kuriame rasite skaniausios rūkytos žuvies iš Baltijos jūros.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "A casa mia"

Ar kada nors susimąstėte, kaip puiku būtų nors akies krašteliu žvilgtelėti ar net pačiam atsidurti svetingumu garsėjančių italų namuose, kai jie vakarieniauja? Nė neabejoju, prisėsti prie valgiais nukrauto stalo būtumėte pakviestas akimirksniu.

  • Pokalbiai apie maistą
„Kasdienės mūsų duonos“ autorės Viktorijos receptai gimsta pagaminus patiekalus

„Kasdienės mūsų duonos“ tinklaraščio autorė Viktorija Kordiukova ne tik gamina ir kelia maisto nuotraukas į instagram‘ą. Po mados industrijos studijų ji nusprendė žengti ekologiškesniu keliu – socialinėse medijose dalinasi Žemės neteršiančiais produktais, skatina daugybę dalykų pasidaryti patiems namuose.

  • Pasaulio virtuvė
Afrikos skoniai - Senegalo virtuvė

Senegalas – kulinariniu požiūriu įdomi Afrikos šalis, nes čia susipina įvairios maisto gaminimo tradicijos: vietinių gyventojų, aplinkinių šalių (Mauritanijos, Maroko), islamą čia atnešusių arabų bei ilgą laiką šalį valdžiusių prancūzų įtaka.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Please"

Kai dienos darosi vis trumpesnės ir tamsesnės, ryškių spalvų ieškoti nejučia imame visur: šventinėse girliandose, ryto danguje, lėkštėse, naujose, anksčiau niekada neplankytose vietose. Vienas tokių, niūrų lapkričio dangų praskaidrinanti galinčių restoranų man pasirodė saulėtų Havajų įkvėptas „Please.lt“, kurį ir nusprendžiau aplankyti tamsų ir šaltą rudens vakarą.

  • Pokalbiai apie maistą
Jolita Vaitkutė: „Virtuvė – tai vieta, kurioje atsipalaiduoju, mėgaujuosi ir kuriu”

Menininkei Jolitai Vaitkutei, rodos, visas gyvenimas yra nesibaigiantis kūrybos procesas. Virtuvė jai tarsi dar viena kūrybos oazė, kurioje ji gali kurti improvizuoti ir netikėtais skoniais stebinti save.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Marina bistro"

Aukštą kartelę ypač lengva iškelti naujiems, anksčiau niekada negirdėtiems restoranų pavadinimams. O ypatingai tokioms vietoms, kurios, socialinėje erdvėje žada tikrus skonių atradimus, prilygstančius net pačioms įdomiausioms ir netikėčiausioms maisto kelionėms. Būtent tokiais žodžiais, apie savo dienos pietus atsiliepia „Marina Bistro“.

  • Skaitiniai visų skoniams
Šventinis renginys „Winter Brunch with Chefs“

Artėjant švenčių sezonui, virtuvės meistrai kviečia į gurmanišką skonių kelionę.

  • Pasaulio virtuvė
Turkijos virtuvė – ne tik kebabai

Kas yra nacionalinis turkų patiekalas? Jei paklausite pačių turkų, jie ims vardinti įvairiausius mums girdėtus ir negirdėtus gardumynus, ir, tikėtina, kebabas nebus paminėtas pirmiausia, nors daugeliui iš mūsų Turkijos virtuvė asocijuojasi būtent su šiuo patiekalu.

Daugiau naujienų 8715