Vynuogynas, kuriam nėra lygių

Vynuogynas, kuriam nėra lygių
Sandro De Bruno – tai šeimyninis vynuogynas, įkurtas 1950 metais, Sandro Tasoniero senelio. 2002 metais vynuogynas atiteko pačiam Sandro, jis atnaujino vyno rūsį – įdiegė modernias technologijas. Rūsyje nuolatos cirkuliuoja šaltas oras, yra išlaikoma maksimali švara, vynas į butelius supilstomas specialaus vakuumo dėka.

Vynuogynas įkurtas 600 metrų aukštyje virš jūros lygio, buvusiame vulkaniniame slėnyje. Jame auginamoms vynuogėms nenaudojamos jokios trąšos. Dėl be galo švaraus kalnų oro bei mineralų, kurių toje žemėje gausu, ji visuomet lyg nauja. Viename hektare auga net 6000 vynmedžių, per pirmuosius tris metus iš užaugintų vynuogių gaunamas antros rūšies vynas, ketvirtaisiais ir penktaisiais – pirmos.

Italijoje įprastai yra trys su vynais dirbančių žmonių tipai, tai – augintojai, gamintojai bei degustuotojai. Pats Sandro, baigęs septynių metų Somelje specializacijos bei agronomijos mokslus, taip pat stažavosi Čilėje. Grįžęs iš Čilės pritaikė vyno auginimo metodus Europietiškame vynuogyne. Vis dėl to, geriausios vyno gaminimo tradicijos yra senojoje Europoje. Sandro teigia – „niekada nežinai kaip pasiseks išauginti gerą vyną, už dešimties metrų gali būti nebe ta žemė, todėl bus blogas ir vynas“.

Išskirtiniai vynai
Sandro, degustacijos svečiams, pasiūlė keturis išskirtinius vynus. Pirmasis, Soave vynas, pavadintas miestelio, kuriame auginamos vynuogės vardu. Auginamas trečioje pagal svarbą Italijoje geografinėje zonoje, vynas išsiskiria lengvumu bei žalių obuolių kvapu. Dažniausiai geriamas kaip aperityvas greta žuvies ar sūrių patiekalų.

Antrasis, populiarusis Pinot Grigio, gaminamas Prancūzijoje ir Italijoje. Šiam vynui renkamos vynuogės – sodrios raudonos spalvos. Šis vynas greitai bręsta bei fermentuojasi, palyginimui – Soave vynas subręsta rugsėjo viduryje, kai Pinot Grigio jau būna paruoštas rugpjūčio pradžioje. Tai lengvas vynas, kurį geriant jaučiamas gėlių bei vaisių aromatai, tinkantis užkandžiams su kriaušėmis.

Trečiasis – solidusis Seicento vynas, pavadintas aukščio, kuriame auginamos vynuogės, garbei. Jis skirtas skanavimui bei mėgavimuisi. Išskirtinis Seicento bruožas – geriant jaučiamas vynuogių skonis. Prieš išpilstant į butelius, statinėse laikomas metus.
Paskutinis vynas – Nero Fummo (juodasis dūmas) – vakaro pažiba. Pagaminti šį vyną – didelis iššūkis. Fermentuojamas nedidelėse, 200 litrų, medinėse statinėse bei du metus brandinamas. Ragaujant šį vyną jaučiamas stiprus pipirų, cinamono, medienos bei miško uogų aromatai. Puikiai derantis su elniena.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną