Voverių aromato bulvių traškučiai (įdomybės)

Voverių aromato bulvių traškučiai (įdomybės)

Didžiosios Britanijos parduotuvių lentynose pasirodė šešių neįprastų aromatų bulvių traškučiai. Kai kurie iš jų tikrai stebina...

Ar norėtumėte paragauti voverių aromato bulvių traškučių? Tai tik viena iš naujovių. „Walker's“ kompanija, didysis šių užkandžių gamintojas, suorganizavo konkursą bei pasiūlė tokius variantus: paprikos-šokolado, keptų bulvyčių ir žuvies aromato ir voverių a la cajun traškučiai. Bulvių traškučiams suteikti voverių aromatą pasiūlė 26 metų vaikinas Martynas Wrightas.

Taigi išrinktų skonio ir kvapo derinių bulvių traškučių pirkėjai jau gali rasti šalies parduotuvėse. Viena iš įdomesnių rūšių yra kiniškos traškios anties, užkeptos hoisin padaže, skonio traškučiai su trintomis pupelėmis, česnaku, cukrumi bei imbieru.

Voverių a la cajun kvapo užkandis primena prancūzų, įsikūrusių Meksikos įlankoje, JAV, kulinarinius nuotykius ir kuklią, bet įmantrią virtuvę. Cajun etninės grupės atstovų daugiausia gyvena Luizianos valstijoje, JAV. Šią grupę sudaro atvykėliai iš Bretanės, Normandijos ir kitų Prancūzijos regionų. Pastarieji į JAV atvyko XVII amžiaus antroje pusėje. Po 100 metų atvyko prancūzų migrantai iš Kanados. Vėliau prie jų prisijungė pabėgėliai iš Haičio salos. Tai buvo neturtingi baltieji iš Pietų: žemdirbiai, medžiotojai, žvejai ir smulkieji amatininkai.

Paskutinis neįprastas sumanymas – britų pusryčių skonio ir aromato (kiaušinių, kumpio, dešrelių bei pupelių) traškučiai. Konkursas vyko 2008 metais, o jį rengusi įmonė gavo daugiau nei milijoną pasiūlymų. Dabar vyksta kitas konkursas. Naujus skonius galima siūlyti iki gegužės 1 dienos. Išrinktas variantas papildys jau esančius derinius, o aromato autorius gaus 1 procentą nuo šios rūšies bulvių traškučių pardavimų. Šių metų konkurso nugalėtojai jau gavo po 10 tūkstančių svarų.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl, gawker.com
Nuotraukos: gawker.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną