Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius

Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius

Pasitinkant vasarą, Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Sveikatingumo centre „Grand SPA Lietuva“ patyrę virtuvės meistrai dalinosi stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, gausiai naudodami šviežios žalumos, kvietė mėgautis gaiviais, lengvais skoniais. Renginį vedė virtuvės šefė Honorata Lyndo – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja. Meniškai raižytą sūrį iš „Rokiškio sūrio“ produkcijos pristatė Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja. Po keletos savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos bei kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.

Svečių pasitikimo vaišėms „HBH Vilnius“ virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė pasiūlė „Mantinga“ duonelę su sėklomis, gardintą rūgštynėmis ir kiaulienos želė; saulėgrąžų duonelę su fermentuotomis figomis ir ožkų sūriu; duonelę su gorgonzola mėlynojo pelėsio sūriu bei abrikosų džemu; duonelę su šonine ir nicos padažo kremu. Gaiviais vasaros skonių gėrimais vaišino „Sangaida“ atstovas Danila Blagoveščenskij:  rabarbarų-pasiflorų limonadu, šviežiai spaustomis morkų sultimis su pasiflorų tyre bei gėrimu su žaliųjų citrinų sultimis, šaltalankių tyre, skanintą Agavų sirupu.

Geriausio Jaunojo virėjo sidabro medalio laimėtojas, restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis, paruošė lengvą kalmarų užkandį su bulvių putėsiais bei paprikų, langustų sultinio padažu, gardino juodaisiais ikrais, puošė žaluma.  Druskininkų sveikatinimo centro „Aqua“ gamybos vadovas Stanislav Kizenevič ir virėjas Gytis Beručka pasiūlė saidos tartarą, skanintą raudonais ikrais, ir „Parfe“ su alyvuogių bandelės „Schiocco“ skrebučiais, gardindamas sultene, gražgarstėmis, raudonais ridikėliais. „Mažoji Ragainė“ gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas vištienos sparnelius „Tulpes“, skanintus citrinų sultimis ir medumi, pasiūlė su grill cukinija, graikiškais riešutais, Romaine salotomis, apelsinų padažu. Artėjant šiltajam sezonui, melsvąją ilgauodegę menkę su pastarnokų tyre, vytintomis morkytėmis, šviežiais šparagais, špinatiniais pabarstukais ir midijų padažu paruošė sveikatingumo centro „Grand SPA Lietuva“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas ir virėjas Aurimas Krinickas.

Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja, virtuvės šefė Liucija Makovska, triušienos dešreles derino su avinžirniais, saldžiomis bulvytėmis, brokolių pesto, pasternokų kremu, burokėlių ir krienų padažu, keptais baltais ridikėliais ir briuselio kopūstais,  gardino lapinių kopūstų čipsais bei „Santa Maria“ sodo žolelėmis. Prie užkandžių ir patiekalų puikiai tiko Melt Water“ ištirpusio ledo geriamasis vanduo. Restorano „Amandus“ virėjas Ernestas Žitkauskas nustebino mango šerbetu su karamelizuotų obuolių ir kokosų karamele, šeivamedžio žele ir kokoso riešutų pyrago trupiniais. Gaivų desertą – ledus vaflyje – su mėlynėmis ir kadagio uogomis paruošė Snieguolė Žižienė, restorano „Velvetti“ virtuvės šefė. Meistrė vafliui naudojo kvietinius ir grikių miltus, skanindama vanilės ekstraktu.

Renginio svečius su šiltojo sezono puošybos, spalvų ypatumais supažindino bei madingą šefo įvaizdį pristatė „Jokado projektai“ vadovė Dovilė Zakarė. Higienos ir švaros įmonė „Manjana“ laimingajam padovanojo efektyvią ir ekonomišką maistinės plėvelės, folijos, kepimo popieriaus dozavimo sistemą, kuri padeda išlaikyti tvarkingą ir švarią virtuvę, o maistą apsaugotą ir šviežią. „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, turinti 25 metų patirtį, supažindino su maisto gamybos įrangos inovacijomis - daugiafunkcinėmis konvekcinėmis krosnimis MKN ir brandinimo šaldytuvais.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną