Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Vilija Matačiūnaitė: „stengiuosi peržengti savo pačios baimes, fobijas, įsitikinimus ir netikras ribas“

2018-12-06
Paskelbk savo straipsnį

Galingu sodriu balsu ir beprotišku energijos užtaisu garsėjanti lietuvių atlikėja Vilija Matačiūnaitė, pasakoja, kad jos mitybos įpročiai ir pomėgiai kinta priklausomai nuo metų laikų. Vilija sakosi paskutiniu metu visai nebegaminanti, tačiau atvirauja, kad nesijaučia daug prarandanti, kadangi mieliau lepinasi kitų kūrybiniais rezultatais virtuvėje. Tad klausiame Vilijos, kokie patiekalai jos favoritų viršūnėje?

Vienas mėgstamiausių patiekalų – „makaloškė

Nors V. Matačiūnaitė prisipažįsta, kad ją virtuvėje galima išvysti gana retai, tačiau paklausta apie tradicijas, mielai pasidalija kulinariniais atradimais, kurie įprastai gaminami šeimos rate.

Vilija pasakoja, kad ji labiausiai mėgstanti mamos ruošiamus patiekalus. Tiesa, jų kartais ir pasiilgstanti, ypatingai žiemos metu.

„Tai vištiena su grietinėle (troškintos morkos ir cukinijos bei žavingi ir traškūs laukiniai ryžiai, kurie patiekiami garnyrui) bei mūsų vadinama „makaloškė“ – tai kiaulienos ir bulvių troškinys, o garnyrui – tarkuoti burokėliai su majonezu“, – vardija valgius su unikaliais pavadinimais Vilija ir prisimena, kad sekmadienio rytais laukdavo kiek įprastesne tradicija tapę lietiniai su keptais kiaušiniais: „Ilgainiui susidarė įspūdis, kad daugiau niekas šitaip nevalgo, tad laikome save išskirtiniais“, – juokauja pašnekovė.

Situacija primenanti kino filmą

Pasirodo, nuotaikingas ir netikėtas situacijas virtuvėje, galime išvysti ne tik romantinėse komedijose. Štai dainininkei besisvečiuojant Jungtinėse Amerikos Valstijose pas savo bičiulius ir paskutinįjį viešnagės vakarą sutarus pagaminti atsisveikinimo vakarienę, nutiko linksmas įvykis, kuriuo iš ties verta pasidalinti.

„Draugams teko kelioms valandoms išvykti ir visai netikėtai man begaminant, atvyko naujas studentas (draugai tuo metu vedė vadinamą coaching‘ą vyrams) – žavus vyrukas iš Havajų. Tuo tarpu aš prie tų puodų sukiojuosi, bandau būti šmaikšti, po truputį grįžta namiškiai, aš jau beveik viską paruošiau, beliko sutrinti ką tik ištroškintas daržoves padažui“, – pasakoja Vilija, tačiau istorija tuo nesibaigia.

„Ir galit įsivaizduoti tuos filmų epizodus, kai jauna mergina tokia žavutė, perdėm pasitikinti savo jėgomis ties finišo tiesiąja... pamiršta užfiksuoti plakiklio dangtį ir mes visi buvę virtuvėje aptaškomi tiršta žalia mase“, – dalijasi savo gaminimo patirties svečioje šalyje istorija pašnekovė.

Kirmėlės Tailande ir dar daugiau

„Keisčiausias patiekalas, kurį esu valgiusi, ko gero yra kirmėlės Tailande ir sunkiausia buvo psichologinių savo ribų peržengimas“, – dalijasi savo patirtimi egzotiškoje šalyje Vilija.

„Medūzų dar neragavau, bet iš atsiliepimų taip ir nesupratau, ar tai man buvo parekomenduota išmėginti“, – juokiasi pašnekovė.

Ji sakosi esanti labai konservatyvi, tad nukeliavus į svečias šalis ir besilankydama vietiniuose restoranuose, stengiasi įgyvendinti vienintelį kriterijų: „peržengti savo pačios baimes, fobijas, įsitikinimus ir netikras ribas – tai vienintelis mano kriterijus“.

Tiesa, Vilija sako, kad tailandiečių virtuvė, jau kuris laikas yra jos gardumynų sąrašo viduje – būtent dėl jų taip dažnai naudojamo kario ir aštrių patiekalų.

Svarbiausias dalykas – aptarnavimas

Vilijai svarbiausias kriterijus, apsilankius restoranuose – mandagus ir kokybiškas aptarnavimas. Iš ties, turime sutikti, kad tai bene vienas esminių dalykų, kuris lemia, svečias sugrįš dar kartą ar ne.

„Taip, esu itin priekabi ir net ne visi mano draugai pakenčia eiti su manimi, bet visad esu mandagi ir maloni, kai su manimi elgiamasi mažų mažiausiai padoriai“, – sako pašnekovė.

Kadangi šiuo metu Vilija reziduoju ne Lietuvoje, tad ir lankomos vietelės šiuo metu ne lietuviškos. „Pasidalyti kol kas neturiu kuo“, – sako mergina.

Tačiau Vilija mielai pasidalintų savo skaniausių ragautu desertu, kuris, beje yra kanadietiškas.

„Skaniausia, ką esu valgiusi, tai mūsų mylimos Birutės Juras iš Kanados Toronto miesto kavos skonio ledų tortas. Ji pasidalino šiuo savo slaptu receptu su manimi, kai svečiavomės lietuvių bendruomenės šventėje Kanadoje metu ir aš kelissyk gaminau šį gardumyną. Abejingų išties nebuvo, tad šilčiausi linkėjimai, miela ir mylima Birute Jums“, – dalijasi savo atradimais V. Matačiūnaitė.

Vaiva Didžiulytė @Meniu.lt