Viešbučiai ir restoranai sukūrė daugiau kaip 1,6 tūkst. naujų darbo vietų

Viešbučiai ir restoranai sukūrė daugiau kaip 1,6 tūkst. naujų darbo vietų

Per pirmą šių metų pusmetį šalies viešbučiuose ir restoranuose dirbo 1640 daugiau darbuotojų nei per tą patį 2010 m. laikotarpį. Vidutinis mėnesinis samdomų darbuotojų skaičius viešbučiuose padidėjo 5,5 proc., o restoranuose – apie 10 proc.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius viešbučiuose vidutiniškai dirbo 4507 darbuotojai, restoranuose – 15710. Tokius duomenis pateikė Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR finansų ministerijos.

„Per pirmus šešis šių metų mėnesius viešbučiai ir restoranai sukūrė daugiau kaip 1,6 tūkst. naujų darbo vietų, o tai labai džiuginantys skaičiai. Daugiau darbuotojų priimta, nes padaugėjo svečių, o tai lėmė bendras ekonomikos atsigavimas, šiemet Lietuvoje vykstantys dideli renginiai bei apgyvendinimo paslaugoms sumažintas PVM“, – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Pasak E. Šiškauskienės, kaip ir prognozavo LVRA, sumažintas PVM apgyvendinimo paslaugoms padėjo viešbučiams sugrąžinti konkurencingumą – ypatingai kaimyninių šalių atžvilgiu, todėl labai padidėjo turistinių grupių srautas. „Tai naudinga ne tik viešbučiams, bet ir visam turizmo sektoriui, kuriam priklauso ir restoranai, taip pat – ir šalies biudžetui. Įmonės kuria naujas darbo vietas, sumoka daugiau įvairių mokesčių“, – sako LVRA prezidentė E. Šiškauskienė.

Kaip neseniai skelbė Statistikos departamentas, pirmą šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2010 m. laikotarpiu, viešbučiuose ir svečių namuose apgyvendinta 21,2 proc. daugiau svečių.


LVRA ir Meniu.lt informacija
Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną