Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Vengrijoje – nacionalinio gėrimo festivalis

2009-05-04
Paskelbk savo straipsnį

Gegužės 7–10 dienomis Budapešte vyko palinkos (tradicinio vengrų gėrimo) festivalis. Vaisių degtinė palinka jau seniai yra pripažinta nacionaline Vengrijos vertybe, o festivalis, kuris vyksta kasmet, gegužės vidury, tapo populiariu įvykiu, pritraukiančiu daug turistų.

Tikroji palinka gaminama iš vaisių ir uogų – slyvų, kriaušių, obuolių, abrikosų, kartais trešnių. Vynuogių palinka gaminama vyno regionuose, tokiuose kaip Tokajus. Tačiau žinovai labiausiai vertina abrikosų palinką iš Kečkemet miesto. Kalbama, kad jos mėgėju buvo Anglijos karalius Eduardas VIII.

Festivalio svečiai galėjo pamatyti daugelio vengrų kompanijų produkciją. Dalyviams buvo siūloma paragauti net 300 nacionalinio šio krašto gėrimo rūšių, o smalsuoliams buvo atskleistos palinkos gamybos paslaptys. Atvykusiųjų laukė gardžios, pagal vengrišką receptą rūkytos dešrelės, sūriai, vietinių gyventojų kepta duona ir ant grotelių ruoštas maistas. Be to, laukė įvairi pramoginė programa, kurios metu pasirodė ne tik vengrų, bet ir užsienio muzikantai.

Vengrų restoranas Trakuose>>

Vengrų restoranas Vilniuje>>

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: travel.ru, budapestpalinkafesztival.hu
Nuotraukos: www.budapestipalinkafesztival.hu
Meniu.lt informacija