Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

INGREDIENTAI (2-3 porcijos)
140 g kokosų miltų 
90 g bulvių krakmolo 
1 š. + 1 a. š. kepimo miltelių 
1/2 a. š. (3 g) druskos
75 g (1/4 puodelio + 1 š.) išvirtų ar iškeptų orkaitėje saldžių bulvių 
500 ml pasirinkto augalinio pieno 
2 a. š. vanilės ekstrakto
2 š. (40 g) agavų sirupo 

GAMINIMAS (50 MIN)
Išvirkite ar iškepkite orkaitėje saldžią bulvę (tikrai užteks vienos nedidelės, bet pasverti nepatingėkite ir dėkite būtent tiek, kiek reikia), jai atvėsus – nulupkite ir sutrinkite šakute (jeigu blynų tešlą maišysite rankomis, pasistenkite bulves sutrinti kuo tolygiau, kad neliktų gumuliukų, tačiau tešlą maišant virtuviniu kombainu, labai stengtis nereikia – jis padarys šį darbą už jus). Sumaišykite gautą bulvių masę su agavų sirupu ir 250 ml pieno, įpilkite vanilės ekstrakto. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite bulvių, pieno ir sirupo mišinį kartu su miltų mišiniu ir pildami likusį pieną (jeigu jo reikia) stenkitės išgauti tirštą, mano aukščiau aprašytą blynų tešlą. Viską sukite tol, kol masė taps tolygi, tik nepersistenkite. Palikite gautą masę pastovėti 15-20 min. Įkaitinkite keptuvę ir įpylę kelis lašelius pasirinkto aliejaus kepkite blynus ant vidutinės temperatūros (9 skalėje rinkausi 6), leiskite krašteliams paruduoti, blynui sutvirtėti ir tik tada verskite ant kitos pusės.

Pastabos: Norėdami išgauti storus, amerikietiškių blynų stiliaus blynus, kepkite su metaline sausainių išspaudimo formele, tik ji turi būti kiek didesnio skersmens, nes kitaip kepsite visą dieną. Iš vidaus būtinai patepkite ją aliejumi ir kai jau viena blyno pusė sutvirtės, galite ją nuimti ir blyną versti ant kitos pusės. Į blynų tešlą galite įmaišyti šokolado lašelių, dėti cinamono ar ką tik sugalvosite. Tiesiog eksperimentuokite. Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite 8 tikrai storus blynus (2-3 porcijas).

Recepto autoriushttps://soulfood.lt/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną