Vasaros sezoną Lietuvos virtuvių šefai pasitinka atnaujindami valgiaraščius

Vasaros sezoną Lietuvos virtuvių šefai pasitinka atnaujindami valgiaraščius

Renginį vedusi Beata Nicholson po vykusio pristatymo dalinosi įspūdžiais, jog „visi patiekalai buvo kupini vasariško šviežumo, smagu, kad sveiki ir modernūs ingredientai randa vietą ant lietuvių stalo, ir džiaugiuosi, kad pamažu naudojama kynva, kad siūloma daugiau galimybių su daržovėmis, vietoj pieno produktų naudoti avokadus, ar pilno grūdo miltus. Vasarą norime valgyti lengviau ir apie kokybę savo lėkštėje turėtume galvoti nuolat. LRVVK asociacija padeda naujienas sėkmingai paskleisti tarp viešojo maitinimo profesionalų ir taip, kad viskas pasiektų Lietuvos žmones“.

Pasak Beatos Nicholson, kynva (bolivinė balanda) – neprilygstamas maisto produktas, pasižymintis maistingumu, turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių, mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.

Sezono naujienų pristatyme Druskininkuose dalyvavo įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai bei technologai, kurie dalinosi pačia naujausia patirtimi ir idėjomis, kaip pagaminti itin vasariškus patiekalus bei gaivius vasariškus kokteilius.

Užkandėlės ir gaivūs gėrimai

Restoranų „Forest“ virtuvės šefė Liucija Makovska svečių pasitikimui paruošė graikinių riešutų paštetą, laimo avokado desertą bei žaliuosius kokteilius su špinatų lapais, ūkininko R. Grajausko saulėgrąžų daigais. Kokteiliams paruošti puikiai tiko „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ parūpintas trintuvas „Blender SB-4“. Renginio dalyviai vaišinosi „Maxima“ technologės Olgos Medveckajos iš AB „Kauno Grūdai“ pilno grūdo kvietinių miltų iškepta čiabatos duonele su saulėgrąžomis bei tamsia duona skaninata su džiovintais vaisiais, riešutais iš pilno grūdo ruginių miltų, išsaugojusių grūde maistingąsias medžiagas. Prie duonelių puikiai tiko užtepėlės su džiovintais pomidorais, baklažaninė ir žolelių-sūrio, skanintos „Santa Maria“ Provanso žolelėmis. Valius Čepanonis vaišino „Dzūkų magyras“ iškeptomis kanelėmis – prancūziškais pyragaičiais. Svečiams atsigaivinti virtuvės šefai „Mineraliniai vandenys“ parūpintą vandenį paruošė su chia sėklomis, laimais ir citrinomis.

Lengvi ir sveiki užkandžiai ir patiekalai
„Bonduelle“ naujienas - gelteklę, apdorotą garuose - minutės Technologija, bei natūralaus skonio ir kvapo salierų piurė,  restoranų grupės „Fortas“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus pasiūlė prie vegetariško užkandžio, paruošdamas kviečių grūdų kruopainį su gelteklėmis, salierų tyrele, vynuoginiais pomidorais, gardindamas čili pipiriukais bei džiovintų alyvuogių „žeme“.  Iš mažai kaloringos AB „Vilniaus paukštynas“ vištienos šlaunų mėsos be odos  užkandį-suktinuką  su maistingomis bolivinės balandos (kynva) kruopomis,  apelsinais, avokadais bei „Unilever“ džiovintais pomidorais aliejuje paruošė viešbučio „Park Inn By Radisson Vilnius“ gamybos vadovas Jevgenij Volkov. Restorano „Karpynė“  virtuvės šefė Jolanta Gervienė čiobreliais marinuotą ir „Santa Maria“ ciberžole skanintą „Išlaužo žuvis“  europinio šamo filė patiekė  su kus-kuso mozaika, skanindama grilintų paprikų kremu, panaudojant „Unilever“ griliuje keptas paprikas aliejuje.

2015_05_Jevgenij_Volkov_vistienos_uzkandis2015_05_Jolanta_Gerviene_zuvies_patiekalas

Viešbučio „Grand SPA Lietuva“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas  „Reaton“ ėrienos rumpsteiką, kepė ant grilio, gardino karamelizuotomis kriaušėmis ir mėlynaisiais svogūnais, lengvai keptomis daržovėmis bei vyšnių-šokolado padažu.

2015_05_Tomas_Mockunas_erienos_patiekalas
Pristatant lengvus, vasariškus patiekalus „Santa Maria“ atstovai papasakojo apie vasaros sezono barbekių linijos marinatus, aliejus.
Sūrinės „Varinis puodas“ bendrasavininkas Remigijus Žižys vaišino susirinkusiuosius Lietuvos ūkininkų 6-8 mėn. brandintais  sūriais, kurie savo kokybe ir skoniais nenusileidžia Europoje pripažintiems sūriams.

Modernūs desertai ir vasariški kokteiliai

„Granite“ - mažytis apsivalymo ritualas prieš pagrindinį desertą, kurio sudėtyje balansuojama tarp rūgšties, kartumo ir saldumo bei mažu procentalumu alkoholio “, - pasakojo restorano „1 dublis“ virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, paruošdamas „granite“ su „Reaton“ burokėlių tyre. Panaudojant skystą azotą, rabarbarų ledus, skanintus  „Dansukker“ cukrumi, su saldymedžio putėsiu, lazdyno riešutų kremu pristatė ir „1 dublis“ virėjas Povilas Giunteris.
Pasitinkant vasarą „Monin“ ambasadorius Danila Blagoveščenskij, pasiūlė tris gaivius kokteilius: obuolių-špinatų, burokėlių-aviečių bei melionų-slyvų. Svečius vaišino miško uogų šalta arbata, rytietišku šaltu limonadu bei šaltais gėrimais, paruoštais šerbeto aparatu.

Renginio metu virtuvės šefų parodomieji patiekalai buvo patiekiami ant „Sangaida“ šventiškai serviruoto stalo stilingose, naujos kolekcijos lėkštėse. Šalia serviruotės „Sangaida“ pristatė profesionalams „Victorinox“ peilius, pasižyminčius tvirtumu, pagamintus iš aukštos kokybės medžiagų. „Victorinox“ kompanija suteikia savo gaminiams viso eksplotacijos laiko tarptautinę garantiją.

UAB „Jokado projektai“ rūpinasi ne tik virėjų aprangomis, tačiau gamina bei nuomoja madingas, nesilamžančias staltieses, stalų sijonus, kėdžių užvalkalus, suteikiančius šventei  elegantiškumo.

UAB „Manjana“ pasiūlė, kaip paįvairinti stalą spalvingais serviravimo akcentais: servetėlėmis ir derančiais dekoruotais stalo serviravimo produktais – padėklais, stalo įrankių vokeliais su servetėle ar stalo takeliais.

Nuoširdžiai dėkojame už priėmimą viešbučio „Grand SPA Lietuva“ restorano vadovei Ingai Uleckienei, padavėjams už pagalbą, rėmėjams už paramą ir produktus, gaminusiems virtuvės šefams pasidalinta patirtimi, nariams padėjėjams, dėliojusiems patiekalus, dalyvavusiems nariams ir svečiams!!!

Dėkojame LRVVKA metiniams rėmėjams: „Bonduelle“, AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ - „Dansukker“, UAB „Jokado projektai“, AB „Kauno Grūdai“, AB „Vilniaus paukštynas“, UAB „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, UAB „Manjana“, UAB „Reaton“, UAB „Sangaida“, AS „Santa Maria“, UAB „Unilever Lietuva distribucija“. Dėkojame renginio rėmėjams: „Promo Cash&Carry“ – alyvuogių aliejus, riešutai, sviestas, kondensuotas pienas; UAB „Dasita“ – šokoladas; UAB „Vilniaus Citma“ – vaisiai ir daržovės; AB „Išlaužo žuvis“; UAB „Mineraliniai vandenys“ – negazuotas vanduo; ūkininko R. Grajausko įmonė  „Daiginta“; „Nestle Professional“ - kava.
Dėkojame informaciniams partneriams: žurnalams „Geras skonis“, „Restoranų verslas“; tinklalapiams - www.meniu.lt, www.horecaguru.lt, www.restoranai.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną