Vafliai su aguonomis, citrinų kremu ir klevų sirupu

Vafliai su aguonomis, citrinų kremu ir klevų sirupu

INGREDIENTAI

Vafliams
40 g. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus (+ šaukšto aliejaus vaflinei ištepti)
70 g. kokybiško klevų sirupo

220 ml. augalinio pieno
200 g. avinžirnių miltų (jeigu niekur nerasite ieškokite čia)
4 g. kepimo miltelių (3/4 a. š.)
2 š. aguonų
vanilės ekstrakto

Kremui
300 g. šilkinio tofu ( tofu)
1 kupino š. (40 g.) nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus
1 vidutinės citrinos žievelės
2 š. citrinos sulčių
4 š. klevų sirupo
vanilės ekstrakto

GAMINIMAS

Kremas:
1. Į kokteilinę sudėkite tofu (prieš tai nupilkite pakuotėje esantį skystį) ir visus likusius produktus.
2. Viską išsukite iki vientisos konsistencijos ir gautą kremą dėkite į šaldytuvą.

Vafliai:
1. Atskirai susimaišykite skystus (kokosų aliejų prieš tai ištirpinkite) ir birius produktus.
2. Sumaišykite skystų ir birių produktų mišinius ir leiskite tešlai pastovėti, kol vaflinė įkais.
3. Prieš kiekvieną kepimą įkaitusią vaflinę gerai ištepkite aliejumi ir kiekvienam vafliui pilkite apie 1,5 š. tešlos.
4. Ant vaflių pilkite kremą ir mėgaukitės!

@SoulFood

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną