Universalios mielinės bandelės

Universalios mielinės bandelės

INGREDIENTAI (10 vidutinio dydžio bandelių)

„Tangzhong“ įmaišalui:

20 g. miltų
100 ml vandens

Tešlai:

„Tangzhong“ įmaišalo
1 kiaušinio
120 ml pieno
50 g minkšto sviesto
350 g miltų
7 g sausų mielių
1 arb. šaukštelis druskos
20 g cukraus

GAMINIMO BŪDAS (80 min.)

Įmaišalui (tuo mandriu pavadinimu) į nedidelį puodą suberkite miltus ir supilkite vandenį, dėkite ant nedidelės kaitros ir maišydami kaitinkite, kol masė ims tirštėti (sutirštėja ji labai greitai, praktiškai per kokias 5 sekundes). Nuimkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį. Į švarų dubenį suberkite miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Į šiek tiek atvėsusį įmaišalą supilkite pieną ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite ir visą šią masę supilkite į miltų, mielių, druskos ir cukraus mišinį. Pradėkite minkyti. Aš minkiau su virtuviniu kombainu nedideliu greičiu. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir minkykite toliau, kol tešla taps elastinga, bet vis dar šiek tiek lipni. Nedėkite daugiau miltų. Kombainu iš viso minkau kokias 7 minutes. Švarų indą ištepkite aliejumi. Savo rankas – taip pat. Iš tešlos suformuokite gražų rutulį ir dėkite į aliejumi išteptą indą. Uždenkite ir leiskite pakilti (apie porą valandų). Kai tešla pakils, jei kepsite tiesiog paprastas pusryčių bandeles, gnybkite po gabalėlį ir formuokite bandeles. Aptepkite kiaušinio plakiniu, uždenkite ir leiskite joms dar kokių 30 min pastovėti, kad iškiltų (jei norite pabarstykite sėklomis). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite kepti 20 min.

Pastabos:

  • Jei tešlą naudosite saldžioms bandelėms įdėkite šiek tiek daugiau cukraus (apie 60 g.)

Privalumai: bandelės iš šios tešlos minkštos išlieka daug ilgiau nei iš įprastos mielinės tešlos, greitai padaromos, daug kur pritaikomos.

Recepto autorė: https://virtuvezaliems.wordpress.com/ 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną