Tuno salotos

Tuno salotos

Net sunku patikėti, kad jau atėjo pavasaris. Kai prie savo namų, pievoje, pastebėjau tris išaugusias žibutes, o dar netoliese nustraksėjo du dideli, pūkuoti triušiai, supratau, kad jau tikrai pavasaris. Nors dar ežerai užšalę ir miškuose dar yra sniego, bet saulė jau rodosi visu gražumu. Be akinių nuo saulės geriau neiti iš namų!

Žinoma, ir lėkštėje norisi daugiau ryškių spalvų. Šiose salotose jų tikrai daug. Paskutiniu metu tokias dažnai valgau. Jas pagaminti ypač paprasta. Kadangi naudoju tuną aliejuje, dar įpilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, šios salotos ir maistingos, drėgnos.

INGREDIENTAI

100 g tuno aliejuje
1 st. salotų lapų, smulkia supjaustytų
1 avokadas, supjaustytas
1 st. vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
1 st. ilgavaisio agurko, supjaustyto
1/2 st. konservuotų kukurūzų
2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis juodųjų pipirų

GAMINIMAS

1. Nupilti aliejų iš tuno skardinės. Jį susmulkinti šakute.
2. Dideliame inde sumaišyti visus ingredientus. 

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną