Trinta brokolių ir žalių žirnelių sriuba

Trinta brokolių ir žalių žirnelių sriuba

Sutikit, skaniausia tai, kas šviežia, o vasarą šviežių daržovių asorti yra tikrai spalvingas. Nežinau, kaip jums, bet man, kaitinant karščiams, norisi ne tik žalių salotų ar trinto kokteilio. Juk negaliu taip likusią vasarą maitintis, nes ji, panašu, gali ir iki rugsėjo sparčiu tempu mus šildyti.

Daugelis daržuose jau skina pirmuosius žirnelius, kuriuos, kaip žinia, labai skanu suvalgyti tiesiog sėdint darže. O jeigu jau pilni pilvai ir galvojat, ką su jais nuveikus, išsivirkit štai tokią sriubą. Man – tai vasaros atradimas.

INGREDIENTAI
1 didelės bulvės
1 morkos
1/2 brokolio
|stiklinės (250 ml.) išlukštentų žalių žirnelių
daržovių sultinio (tiek, kad apsemtų 2 cm. virš daržovių)


GAMINIMAS
1. Visas daržoves (išskyrus žirnelius) supjaustykite vienodais kubeliais, dėkite į puodą ir užpilkite daržovių sultiniu (kad apsemtų 2 cm. virš daržovių).
2. Daržovėms suminkštėjus išjunkite kaitrą, sudėkite žirnelius ir leiskite jiems sušilti.
3. Sriubą sutrinkite elektriniu maisto smulkintuvu.
4. Patiekdami galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir užsiberti mėgstamų sėklų ar žalumynų.

@Soul Food

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną